用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有無 教歲半bb游泳 ga 好介紹?
go

有無 教歲半bb游泳 ga 好介紹? [複製鏈接]

0    0    0    0

醒目開學勳章

回覆 # 的文章

太細個la, 不如妳帶bb去玩下水仲好喎!!!!

其實,小朋友咁細個真係好難學游水. 其實最好都係去到三歲先學.因為佢到時唔會咁驚佰生人.歲半最好都係自己帶佢去游下水,等佢對水健立信心.

p.s. 小心唔好比小朋友浸親,因為咁樣會好影響佢第時學游水既信心

原帖由 史迪仔daddy 於 08-10-15 22:15 發表
其實,小朋友咁細個真係好難學游水. 其實最好都係去到三歲先學.因為佢到時唔會咁驚佰生人.歲半最好都係自己帶佢去游下水,等佢對水健立信心.

p.s. 小心唔好比小朋友浸親,因為咁樣會好影響佢第時學游水既信心 ...

我都係咁話,不如將啲錢學住第二啲嘢先啦...

回覆 # 的文章

非常讚成.. 因為我囡囡歲半時,我都準備請個教練,但后來發現,咁細BB,邊可能知道踢水,划水架,同佢一起享受玩水既樂趣先至最重要,我囡囡而家一睇到水泡,就高呼,SWIM.. 咁細BB,玩得好開心最緊要,自己帶佢去泳池戲水最好,其他人佢一定會驚架.

原帖由 史迪仔daddy 於 08-10-15 22:15 發表

p.s. 小心唔好比小朋友浸親,因為咁樣會好影響佢第時學游水既信心 ...
親子王國以外之連結已被刪除

歲半bb已經可學游水了

可參看此blog,這些bb都是14個月大的
http://hk.myblog.yahoo.com/jw!MHnukd6FFRkDIgczlAKuY0VAoM9e/article?mid=62

我建議現在練佢胆量、帶佢玩水、我個女聰到游水‧自己揾游水衣、女女2歲10個日自己帶住2個手袖來回游4 個塘

‹ 上一主題|下一主題