用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 沙田或馬鞍山有無好的繪畫班介紹
go

沙田或馬鞍山有無好的繪畫班介紹 [複製鏈接]

各位家長,

我想問吓沙田或馬鞍山有無好的繪畫班介紹,小囡好想去學繪畫,但我又唔知邊間好,有乜好介紹?多謝幫忙!!
   0    0    0    0

如果馬鞍山,我會建議去卓爾畫室,囝囝上開都幾好,鄧老師教得好之餘又錫小朋友,我哋都好放心;又唔似有一些畫室大人幫小朋友畫,係大圍入去又唔係好耐。

學了一段日子,都見囝囝進步了不少。最近攪了暑假剛攪了個畫展,見其他小朋友都畫得好好,你可以入去佢網頁看。

原帖由 Katma 於 08-10-14 12:35 發表
如果馬鞍山,我會建議去卓爾畫室,囝囝上開都幾好,鄧老師教得好之餘又錫小朋友,我哋都好放心;又唔似有一些畫室大人幫小朋友畫,係大圍入去又唔係好耐。

學了一段日子,都見囝囝進步了不少。最近攪了暑假剛攪了個畫展,見其他小朋 ...

Katma,
我想問你知唔卓爾畫室一般收費喺幾多?同一班有幾人?如果4歲大女仔應該學咩畫會好d?

唔好意思有太多問題,我係一名新手。唔該晒!

如果4歲左右, 和我囝囝開始時差不多歲數

你可以問鄧老師意見, 她很好人。我囝囝開始時 "藝術探索班", 她讓小朋友接觸不同畫畫的方法、學習如何畫不同東西 (例如前陣子教畫人、畫嫦娥...), 另外會有小手工, 讓小朋友多D接觸不同類型的創作技巧, 建立小朋友的興趣

我小朋友跟左佢學後, 坐得定左, 有空時會自己畫下東西唔煩我, 同埋多嘢講左

詳細資料你可以上去 www.jr-art.hk

原帖由 takumi媽 於 08-10-16 02:19 發表

Katma,
我想問你知唔卓爾畫室一般收費喺幾多?同一班有幾人?如果4歲大女仔應該學咩畫會好d?

唔好意思有太多問題,我係一名新手。唔該晒!

Thanks for your reply and information. I will call Ms. Tang for further information needed.

仲有無其他好心人可以介紹吓 ,唔該.

沙田大會堂天地畫室有兒童畫班, 卡通, 水彩, 塑膠彩... 同時有中五會考班, 上課時由 3 歲 至50 歲成人都有, 很有藝術氣氛.

原帖由 checl 於 08-10-18 10:17 發表
試下雅濤入面間雅濤啦.
我姪仔在那兒又學畫畫,又補習,好開心

checl,

有無雅濤個電話?同佢學費知唔知幾多?

唔該!

any website to see 天地畫室?  How much for per class?
原帖由 TerenceLulu 於 08-10-19 00:14 發表
沙田大會堂天地畫室有兒童畫班, 卡通, 水彩, 塑膠彩... 同時有中五會考班, 上課時由 3 歲 至50 歲成人都有, 很有藝術氣氛.
‹ 上一主題|下一主題