用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 協恩k1B家長請入黎
樓主: winchoy16888
go

協恩k1B家長請入黎 [複製鏈接]

係呀我囡話x稀瞳係xx組, 坐圓枱, 但佢聽到我話你上完普通話先返學佢就即刻話又要上

我收到你pm, 唔該晒, 但只係ballet既資料, 我打咗去, ms. yim 話今個sat 可以開始wor.. 你可唔可以再send 普通話d 料比我...many thanks.

原帖由 winchoy16888 於 08-11-4 14:23 發表
詠姿,我個女即刻話係小貓組、一齊玩喎‧我pm佐國語班資料俾你吾知收吾收到呢 試堂先啊‧可以約、吾駛錢架  

今個星期六我去補芭蕾舞班喎10:00米可以見到面‧好野 Tung Tung實開心死、Pui Pui mama有冇興趣試堂啊‧一齊玩吓啊

August07
         普通話都係Miss Yim到學二四早上10:00至11:00你地都可以試堂先 逢二四我瞳瞳都係到

好野   pui_pui ma, 一齊玩呀!
原帖由 winchoy16888 於 08-11-5 22:53 發表
August07
         普通話都係Miss Yim到學二四早上10:00至11:00你地都可以試堂先 逢二四我瞳瞳都係到

August07
          今日放學我女女終於介紹佐你女女我識啦、放學果陣ching tung hei tung兩個好似見到明星咱係車到大叫、三個好老友架 ‧ pui pui ma ma原來星期六跳芭蕾舞改佐9:45分啊‧黎玩啊‧靜潼都想去喎、我係車到同佢講佐

泳X游泳會, 令我非常失望!

我的小朋友自小在泳X泳會學習游泳, 他在學習過程中, 他很開心, 他的教練都很好, 其後更加入了其泳隊, 作每星期的操練. 在泳隊每一位隊員的感情都很好, 大家相處融洽, 他們對泳X泳會都有着一份感情, 身為家長的我也是一樣. 但上個月發生了一件事, 令我對這泳會完全改觀和失望, 我們的教練竟給泳會解僱, 而自教練走了之後, 泳會只是找其他教練臨時代課, 每一堂也不同教練, 甚至試過沒有教練來. 最後泳會決定解散了這泳隊, 其他隊員只好轉往其他組別, 我小朋友在沒有其他選擇下, 又因時間問題, 無奈轉往另一組別.

前兩天, 我帶我小朋友到新泳隊游泳, 當時我看見那個教練,她竟然在同一時間, 同一泳池訓練兩組泳隊, 當其時大約有廿幾三十人, 而這個教練只是集中訓練另一組, 我小朋友的組別就不理, 只叫他們自己游來游去, 完全沒有教他,  這教練待那組完結後, 才理他們. 那是一小時後了, 當時我很嬲怒, 我都是有交訓練費, 但待遇竟然完全不同, 這名教練分明是'大細超', 我心裏非常不滿, 而泳會對我隊伍的處理方法很不當, 我們好像'孤兒仔'一樣, 沒有人理會, 這泳會令我很心淡, 但無奈我已交了新一季的訓練費, 又不能退會, 現在只好啞忍,希望在新一季重組後, 可以立即轉組或轉會, 不想再跟這位教練了.
點算好係熱門課程到咱鬧仲有人認同

原帖由 winchoy16888 於 08-11-6 18:30 發表
August07
          今日放學我女女終於介紹佐你女女我識啦、放學果陣ching tung hei tung兩個好似見到明星咱係車到大叫、三個好老友架 ‧ pui pui ma ma原來星期六跳芭蕾舞改佐9:45分啊‧ ...
-

hei tung mami,

我都想帶潼潼上堂呀,不過我要plan 下佢既行程先,因為10.45上完堂返屋企都要成12點, 佢2點要上音樂啟蒙班唔知趕唔趕得切...
另普通話班...真係平靚正....但係上完堂返到屋企12點,佢12.30要出門口返學...得半個鐘食飯換衫...呢個又係大問題...要諗諗先

各位:

尋日同一位k3既mami 傾計,原來叩門果part 係冇得交profilio 架,即係係外面幾叻都好,佢地都唔會count唔會睇,最...最...最緊要係校內成績同interview既表現..

大家加油呀!

哈哈, 我囡話同hei tung講咗去跳芭蕾舞wor, 重做埋手勢....好攪笑 明天見!

原帖由 winchoy16888 於 08-11-6 18:30 發表
August07
          今日放學我女女終於介紹佐你女女我識啦、放學果陣ching tung hei tung兩個好似見到明星咱係車到大叫、三個好老友架 ‧ pui pui ma ma原來星期六跳芭蕾舞改佐9:45分啊‧ ...

August07
      我個女成日係到講啦 同班同學係開心D架
pui_pui ma, 一齊玩呀!芭蕾舞半个鍾咋‧好得意架、須使睇環境、9:45-10:15趕得切:ce:

請問今日有無派識字card?我囡囡話有3張哦,有'F','肉','刀',但在folder內我1張都搵唔到.究竟有無派到呀?哎!! 請各位媽媽救救我啦!!

原帖由 Elsie1979 於 08-11-7 19:33 發表
請問今日有無派識字card?我囡囡話有3張哦,有'F','肉','刀',但在folder內我1張都搵唔到.究竟有無派到呀?哎!! 請各位媽媽救救我啦!! ...

係呀...有刀,肉,F 同 f...4張...

原帖由 winchoy16888 於 08-11-7 18:16 發表
August07
      我個女成日係到講啦 同班同學係開心D架
pui_pui ma, 一齊玩呀!芭蕾舞半个鍾咋‧好得意架、須使睇環境、9:45-10:15趕得切:ce: ...

10.15 上完...都ok wor...下個星期打去問下先

Elsie1979
有派識字card係呀...有刀,肉,F 同 f...4張.. 你個女甘叻啊‧識講哂學校事情、好厘害喎

Elsie1979

我問個女小兔組,no.5.係什麼名 講吾到個名、講D玩開同學名 佢地好似叫名吾係叫no

winchoy16888,

姿姿落咗車后係咁 住要搵hei tung, 話要同佢去食野   跟住我話打電話比你佢先肯收聲 之後佢再問, 我又話你地返咗屋企  

原帖由 winchoy16888 於 08-11-8 07:45 發表
Elsie1979

我問個女小兔組,no.5.係什麼名 講吾到個名、講D玩開同學名 佢地好似叫名吾係叫no

winchoy16888,

麻煩你可否pm國語班的資料俾我呢? 我都有興趣比我女上, 謝謝

原帖由 winchoy16888 於 08-11-4 14:23 發表
詠姿,我個女即刻話係小貓組、一齊玩喎‧我pm佐國語班資料俾你吾知收吾收到呢 試堂先啊‧可以約、吾駛錢架  

simsgirls
       己pm佐俾你

August07
          唏!我米一樣 冇佢辨法、話俾Hei tung知大姨媽等佢先收聲、仲要話晏D見、吾知好彩定吾好彩啊、佢冇記性追問咋

winchoy16888 & PuiPui_ma,

我想問下如果二. 四既普通話早15分鐘上堂你地得唔得? 如果10-11 我地返到屋企會好趕, 如果多15分鐘會好好多, 同埋我驚佢地上完堂唔肯走, 又要一齊玩一陣!

原帖由 winchoy16888 於 08-11-10 11:17 發表
August07
          唏!我米一樣 冇佢辨法、話俾Hei tung知大姨媽等佢先收聲、仲要話晏D見、吾知好彩定吾好彩啊、佢冇記性追問咋
‹ 上一主題|下一主題