用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 協恩中學附屬幼稚園 協恩k1B家長請入黎
樓主: winchoy16888
go

協恩k1B家長請入黎 [複製鏈接]

原帖由 winchoy16888 於 08-10-25 12:07 發表
大家記得星期一放假‧千其米返錯、

星期六見唔到你,唔可以親身thank you 你添..

我囡囡又話 '琳琳' 係佢朋友, 重一齊坐校車. 我老公話果日好多小朋友返去玩....

點解我老公話小朋友有2張工作紙要做既?咩黎架?

原帖由 simsgirls 於 08-10-26 15:14 發表
hi 家長, 大家好!

我個女都係讀K1B, 叫樂欣.

我都有上網比D相佢睇, 佢都係認得好少同學仔, 而且, 好多個同學仔, 佢都話叫叫 '彤彤' 或 '琳琳' , 都唔知係真定假

August07,
昨天的家長會, 真的是大部分重覆第一 ...

原帖由 August07 於 08-10-27 11:34 發表
我囡囡又話 '琳琳' 係佢朋友, 重一齊坐校車. 我老公話果日好多小朋友返去玩....

點解我老公話小朋友有2張工作紙要做既?咩黎架?

今個星期開始,學校會係星期5派工作紙比小朋友返屋企做,余老師會係課堂上同佢地go though 一次,suppose 佢地知道會點做d 工作紙,不過我地可以從旁指導...

另...余老c prefer 小朋友用臘筆做or 三角原筆做工作紙

pui pui媽咪真係吾駛客氣‧順路咋‧你果女講野好得意、家長會我係早果班、你地應該你晏果班、大把機會見啦

真係唔該晒你pui_pui, 完全明白!

原帖由 Pui_Pui 於 08-10-27 12:27 發表

今個星期開始,學校會係星期5派工作紙比小朋友返屋企做,余老師會係課堂上同佢地go though 一次,suppose 佢地知道會點做d 工作紙,不過我地可以從旁指導...

另...余老c prefer 小朋友用臘筆做or 三角原筆做工作紙 ...

Hi, 樂欣媽咪,

唔使客氣, 我對仔女話同uncle玩得好開心, 多謝哂.

原帖由 simsgirls 於 08-10-26 15:14 發表
hi 家長, 大家好!

我個女都係讀K1B, 叫樂欣.

我都有上網比D相佢睇, 佢都係認得好少同學仔, 而且, 好多個同學仔, 佢都話叫叫 '彤彤' 或 '琳琳' , 都唔知係真定假

August07,
昨天的家長會, 真的是大部分重覆第一 ...

請問有冇人參加游泳班‧睇吓可吾可以一齊参加

August07你小朋友叫什麼名啊‧等我個女擺埋單張俾佢一齊跳

我有興趣比阿女參加呀!!

原帖由 winchoy16888 於 08-10-31 17:14 發表

Elsie1979
             好啊、去睇吓佢D教練先、及問吓男定女教

小囡叫詠姿, 係小貓組! ballet 同游水, 如果可以就一齊報! 好野!!

原帖由 winchoy16888 於 08-10-31 17:16 發表
August07你小朋友叫什麼名啊‧等我個女擺埋單張俾佢一齊跳

pui_pui, MA ma今日吾好意思同我媽咪有野做趕住走‧冇時間同你傾談添‧

原帖由 winchoy16888 於 08-10-31 17:14 發表

e+ 學會唔會太細呢? 我諗住出年summer 先比阿囡學...

今日都冇咩時間同你傾添...有機會再同你傾...

原帖由 August07 於 08-11-3 15:50 發表
小囡叫詠姿, 係小貓組! ballet 同游水, 如果可以就一齊報! 好野!!

姿姿??? 之前阿囡話" 芝芝"冇帶書包,嬸嬸同佢換學服......唔知係咪你囡囡呢???

pui_pui,

你囡囡好叻...就係我個姿姿, 因我以為佢地學校開party...., 哥哥扮spiderman, 佢扮公主lor...  真大懵

原帖由 Pui_Pui 於 08-11-3 23:52 發表

姿姿??? 之前阿囡話" 芝芝"冇帶書包,嬸嬸同佢換學服......唔知係咪你囡囡呢???

詠姿,我個女即刻話係小貓組、一齊玩喎‧我pm佐國語班資料俾你吾知收吾收到呢 試堂先啊‧可以約、吾駛錢架

pui_pui, MA ma
               尋日我冇去婆婆到食飯:-| 冇車你女女、我个女係學校門口哭到傻、係咱叫靜潼:cry: :cry: 真大件事‧

原帖由 August07 於 08-11-4 12:00 發表
pui_pui,

你囡囡好叻...就係我個姿姿, 因我以為佢地學校開party...., 哥哥扮spiderman, 佢扮公主lor...  真大懵

唔怪得啦...我聽阿囡講完都望一望日曆,e為係日生會

bk d mami 好似對依間泳會既comment唔係幾好,你有其他介紹嗎?btw,我囡囡都係小兔組,佢係no.5.

原帖由 winchoy16888 於 08-11-1 14:46 發表
Elsie1979
             好啊、去睇吓佢D教練先、及問吓男定女教

原帖由 winchoy16888 於 08-11-4 14:27 發表
pui_pui, MA ma
               尋日我冇去婆婆到食飯:-| 冇車你女女、我个女係學校門口哭到傻、係咱叫靜潼:cry: :cry: 真大件事‧

我呢都驚我個囡都係咁,怕佢e為日日都有c+車坐,怕佢扭阿姐姐...

hei tung & ching tung 真係好好朋友,尋日同你say 完hello入課室,見阿囡大大聲叫hei tung 全名打招呼,唔知點解佢好多時都叫全名,唔知係咪老師都係拱咁叫架呢..
我個囡仲記得hei tung 同 shin tung既班號...唔知佢地係咪同一組所以好fd 呢?

仲有國語班我有興趣,可唔可以pm 埋我呀..
‹ 上一主題|下一主題