用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 08/09學之園(凱帆軒)PN班入嚟傾啦
樓主: luplup
go

08/09學之園(凱帆軒)PN班入嚟傾啦 [複製鏈接]

原帖由 emilycmcheung88 於 09-1-16 00:08 發表
你唔駛太擔心,每個小朋友都需要時間去適應,我的女女剛剛開學時都喊左1個星期呀,所以相信小朋友適應後就沒有大問題,現在我的女女很喜愛返學,而且返學後還比以前進步很多,所以我都覺得很開心o ...

希望如你所講啦, 你女女喊一個星期就無喊好叻呀, 我聽有d mami講話會喊成個月添呀~ 希望我仔仔唔會啦, 最驚係佢連校車都唔肯上就死喇~:;pppp:

我的女女都喺搭校車,由於佢响8月開學時沒有校車接送要到9月才有,所以當佢一開始搭校車時又喊左幾日,不過你依家可以陪佢一齊搭校車返學相信一定會好D,唔使太擔心啦!
原帖由 TaTa83 於 09-1-16 09:27 發表

希望如你所講啦, 你女女喊一個星期就無喊好叻呀, 我聽有d mami講話會喊成個月添呀~ 希望我仔仔唔會啦, 最驚係佢連校車都唔肯上就死喇~:;pppp:

原帖由 emilycmcheung88 於 09-1-16 14:21 發表
我的女女都喺搭校車,由於佢响8月開學時沒有校車接送要到9月才有,所以當佢一開始搭校車時又喊左幾日,不過你依家可以陪佢一齊搭校車返學相信一定會好D,唔使太擔心啦!
...

多謝你呀, 希望佢可以快d適應啦~

Yeah, the thin Miss Wong is very sweet, my son likes her a lot.  The other Miss Wong is also good and caring, I often see her talk to the parents of new join kids after school about their performance.

原帖由 pekklekc 於 09-1-13 14:36 發表
My son is in PNA, Ms Wong 教 (瘦瘦的), 佢係後生女, 好可愛, follow-up 得幾好,助教亦是Ms Wong (丰滿d),好nice , my son likes them so much!

你好!你睇到乜嘢呀,可否告訴我知呀!我都好想知呀!thank you
原帖由 mannings 於 09-1-21 11:02 發表

很多家長好buy Miss Ma, 我最初都係, 直至我睇到一D野, 覺得佢個人......

Agree.  Even she wants to show her special care to B's parents, she could handle the situation in a better way.

原帖由 burts 於 09-1-23 12:52 發表

我眼見Ms. Ma其實對小朋友好有愛心和耐性的,
但你講這件事, 我亦會相信, 可能Ms. Ma 買B小朋友家長怕掛, 所以要專登做誇張些, 但都可以跟A小朋友say 左hi至慢慢同人so so丫, 此舉我都明顯覺佢大細超囉, 查實乜野機 ...

多謝你將這件講比我聽呀!我的小朋友是搭校車,所以我很小机會到學校,聽到你所講的事情實在令我很驚訝,我覺得作為一個老師應該對小朋友一視同仁,不應有階級之分o
原帖由 mannings 於 09-1-22 23:08 發表

有朝帶囡囡返學, 入了課室後, 準備離開, MISS MA在我前邊亦打算出課室, 迎面而來兩對家長, A家長+小朋友在前, B家長+小朋友在後, A小朋友已經走上前幾步, 準備跟MISS MA打招呼, 照理由MISS MA應該見到A小朋友先, 亦 ...

醒目開學勳章

原帖由 emilycmcheung88 於 09-1-28 01:11 發表
多謝你將這件講比我聽呀!我的小朋友是搭校車,所以我很小机會到學校,聽到你所講的事情實在令我很驚訝,我覺得作為一個老師應該對小朋友一視同仁,不應有階級之分o ...

其實這類人很普通,我返工遇唔少...
有時係club house見個女好主動同啲哥哥姐姐玩,但係佢地理都唔理,都好心痛...不過個女又好似無嘢,自己去另一邊又好開心地玩...
世界就是這樣,見到類似情形,我會扮無嘢,希望個女都適應到

原帖由 mannings 於 09-1-22 23:08 發表

有朝帶囡囡返學, 入了課室後, 準備離開, MISS MA在我前邊亦打算出課室, 迎面而來兩對家長, A家長+小朋友在前, B家長+小朋友在後, A小朋友已經走上前幾步, 準備跟MISS MA打招呼, 照理由MISS MA應該見到A小朋友先, 亦 ...

多謝你分享左件事出黎俾大家知呀, 我小朋友第日都係坐校車返學, 所以就算發生呢d事我都唔會知, 不過個老師咁做真係唔係咁好, 應該對所有小朋友一視同仁麻~

醒目開學勳章

明天第一日開學啦 係唔係著運動衫?唔知果一個鍾流程係點?
好興奮緊張期待呀

原帖由 jl118 於 09-2-2 08:14 發表
明天第一日開學啦 係唔係著運動衫?唔知果一個鍾流程係點?
好興奮緊張期待呀

me too呀, 我都好緊張呀~
我會幫呀仔著運動裝呀, c6請唔到假得我同呀仔返學jar, 唔知搞唔搞得掂呢? 哈哈哈~聽日見喇~

Are you going to join the school sport day on Friday?

醒目開學勳章

原帖由 elizatyy 於 09-3-8 15:17 發表
Are you going to join the school sport day on Friday?

Yes 唔知好唔好玩

原帖由 elizatyy 於 09-3-8 15:17 發表

我都會去呀,我見學校影左佢地練習d相,唔知到o個日係咪好好玩呢?

學費$3700/月 有什費嗎?

原帖由 vianalau 於 09-4-12 01:31 發表
學費$3700/月 有什費嗎?

No 什費 for PN class.
‹ 上一主題|下一主題