用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 08/09學之園(凱帆軒)PN班入嚟傾啦
樓主: luplup
go

08/09學之園(凱帆軒)PN班入嚟傾啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章

原帖由 TaTa83 於 09-1-6 09:03 發表

好呀好呀 想問你女女係上午班定下午班呀?

下午班呀

原帖由 jl118 於 09-1-6 14:14 發表

下午班呀

咁你3/Feb會唔會返學校陪課呀? 好似可以陪兩日~
我唔止會陪課, 仲會陪埋校車添, 嘻嘻嘻~

醒目開學勳章

原帖由 TaTa83 於 09-1-6 14:46 發表

咁你3/Feb會唔會返學校陪課呀? 好似可以陪兩日~
我唔止會陪課, 仲會陪埋校車添, 嘻嘻嘻~

會呀,兩日都陪呀,我住上面,唔駛坐校車
你住邊呀?咁細個坐校車,你要教佢坐定定呀,依家要多啲同佢坐車train下佢呀
你買左乜校服?我只買了裙同運動衫,諗咁買外套定校褸...

原帖由 jl118 於 09-1-7 00:23 發表

會呀,兩日都陪呀,我住上面,唔駛坐校車
你住邊呀?咁細個坐校車,你要教佢坐定定呀,依家要多啲同佢坐車train下佢呀
你買左乜校服?我只買了裙同運動衫,諗咁買外套定校褸... ...

嘩~ 你就好啦, 咁近~ 我住油麻地呀~ 雖然過黎都好近~但如果坐van仔又行好遠, 坐的士又貴過坐校車, 而且又唔想grandma咁辛苦接黎接去, 見路程唔係好遠咪坐校車lor~ 希望ok啦~ 佢地上星期至call我話有位, 所以我今個星期六至去register兼買校服lor~ 我咩都未買呀,shoes都未, 係呢你介唔介意講你買左幾多套校服呀?

醒目開學勳章

原帖由 TaTa83 於 09-1-7 09:19 發表

嘩~ 你就好啦, 咁近~ 我住油麻地呀~ 雖然過黎都好近~但如果坐van仔又行好遠, 坐的士又貴過坐校車, 而且又唔想grandma咁辛苦接黎接去, 見路程唔係好遠咪坐校車lor~ 希望ok啦~ 佢地上星期至call我話有位, 所以我今個 ...

佢二、四著運動,一、三、五著校服,所以我只買了一套,唔夠再買,佢啲校服可隨時買...

原帖由 jl118 於 09-1-7 11:37 發表

佢二、四著運動,一、三、五著校服,所以我只買了一套,唔夠再買,佢啲校服可隨時買...

又幾方便wor, 或者買住一套先都得~

Welcome jl118, my son is in PNE.  Both of the class teachers (Miss Lisa and Miss Hon) are very caring.  Don't worry, your daughter will settle in well

原帖由 jl118 於 09-1-4 23:38 發表

我女都係2月插呀,我係PNE,你呢?

原帖由 luplup 於 09-1-8 00:08 發表
Welcome jl118, my son is in PNE.  Both of the class teachers (Miss Lisa and Miss Hon) are very caring.  Don't worry, your daughter will settle in well

你地就好啦, 有同學仔相認, 我仔仔仲未有呀~
我淨係知呀仔個班主任叫Ms. Wong, 唔知佢o唔ok呢?

醒目開學勳章

原帖由 luplup 於 09-1-8 00:08 發表

多多指教

醒目開學勳章

原帖由 TaTa83 於 09-1-8 09:51 發表

你地就好啦, 有同學仔相認, 我仔仔仲未有呀~
我淨係知呀仔個班主任叫Ms. Wong, 唔知佢o唔ok呢?

蕎蕎上playgroup時Ms Wong 教過,因我只跟過一堂,唔太清楚。
不過放心,佢係後生女,好可愛,好nice

原帖由 jl118 於 09-1-11 23:46 發表

蕎蕎上playgroup時Ms Wong 教過,因我只跟過一堂,唔太清楚。
不過放心,佢係後生女,好可愛,好nice

希望啦, 依家仲有半個月就返喇, 我都有d緊張添, 上星期六去左買校服喇, but我無買校樓, 因為無貨呀~

回覆 # 的文章

Can anyone tell me how to go there?

醒目開學勳章

原帖由 TaTa83 於 09-1-12 08:51 發表

希望啦, 依家仲有半個月就返喇, 我都有d緊張添, 上星期六去左買校服喇, but我無買校樓, 因為無貨呀~

This Sat我個女會返playgroup同攞運動衫,你買格仔樓定藍外套?我都好緊張呀

醒目開學勳章

原帖由 vivilamma 於 09-1-12 15:29 發表
Can anyone tell me how to go there?

你係邊到去呀?
係奧運站出一期果邊行10分鍾左右就到

原帖由 jl118 於 09-1-12 23:07 發表

This Sat我個女會返playgroup同攞運動衫,你買格仔樓定藍外套?我都好緊張呀

我諗你女女一定適應到個過渡期, 因為佢係度返緊playgroup, 但我個仔0個日佢入到去就話要開門走喇, 我好驚到時佢係喊得最大聲0個個呀

有格仔款咩? 我0個日都唔見既? 淨係得藍色褸jar~

醒目開學勳章

原帖由 TaTa83 於 09-1-13 09:05 發表

我諗你女女一定適應到個過渡期, 因為佢係度返緊playgroup, 但我個仔0個日佢入到去就話要開門走喇, 我好驚到時佢係喊得最大聲0個個呀

有格仔款咩? 我0個日都唔見既? 淨係得藍色褸jar~ ...

希望啦,佢好鍾意去學校,有時經過佢自己會行去學校 格仔係校褸(好似黄綠色),藍色係外套,我諗住買藍色先

醒目開學勳章

原帖由 pekklekc 於 09-1-13 14:36 發表
My son is in PNA, Ms Wong 教 (瘦瘦的), 佢係後生女, 好可愛, follow-up 得幾好,助教亦是Ms Wong (丰滿d),好nice , my son likes them so much!

pekklekc,多多指教 我地就黎報到啦
原來有兩個Miss Wong

原帖由 pekklekc 於 09-1-13 14:36 發表
My son is in PNA, Ms Wong 教 (瘦瘦的), 佢係後生女, 好可愛, follow-up 得幾好,助教亦是Ms Wong (丰滿d),好nice , my son likes them so much!

icic, Thanks呀~
希望呀仔會enjoy佢既學校生活啦~

你唔駛太擔心,每個小朋友都需要時間去適應,我的女女剛剛開學時都喊左1個星期呀,所以相信小朋友適應後就沒有大問題,現在我的女女很喜愛返學,而且返學後還比以前進步很多,所以我都覺得很開心o
原帖由 TaTa83 於 09-1-13 09:05 發表

有格仔款咩? 我0個日都唔見既? 淨係得藍色褸jar~ ...
‹ 上一主題|下一主題