用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2009 k2老師 [複製鏈接]

我個仔話今年k2老師常責罵人,不喜歡返校, 你們的小朋友有這樣說嗎?
   0    0    0    1

我相信總有惡嘅老師.試吓揾出嗰個令你個小朋友驚嘅老師傾吓几.或者有其他原因唔想返學呢!

hi, 你小朋友咩組呀??? 我囝囝ok wor~~

原帖由 klty 於 08-10-9 09:03 發表
我個仔話今年k2老師常責罵人,不喜歡返校, 你們的小朋友有這樣說嗎?

我想問你地小朋友讀了聖心覺得聖心是一間怎樣的學校?
我在網上看到一些對聖心的留意, 多數都指好傳統, 真的嗎?
你們覺得學校怎樣?
學校與家長有沒有溝通?
我見到你指小朋友唔想返學好擔心, 令我對這間學校有些動搖, 好否給我多點意見及你們對聖心的感覺呀??

thanks!

原帖由 dickdickmama 於 08-10-13 14:15 發表
hi, 你小朋友咩組呀??? 我囝囝ok wor~~

個人應為聖心真係幾傳統, 最重要你想小朋友認真讀書嗎?
佢哋都好有方法令小朋友認真讀書 (唔知點解? 因其他同學家長都這樣說) , 因本人兩個囝囝都讀緊聖心, 自問無太多時間一起讀書, 但他們在做功課方面,
真的不用操心, 自覺地完成全部功課, 自己做完先准父母睇, (唔知點解? 因其他同學家長都這樣說) 對於一個4, 5歲細路算不錯…..
溝通方面都有, 但我覺得老師不夠主動跟我們溝通..

原帖由 annie1408 於 08-10-14 00:30 發表
我想問你地小朋友讀了聖心覺得聖心是一間怎樣的學校?
我在網上看到一些對聖心的留意, 多數都指好傳統, 真的嗎?
你們覺得學校怎樣?
學校與家長有沒有溝通?
我見到你指小朋友唔想返學好擔心, 令我對這間學校有些動搖,  ...

其實我不 知小 兒 的話是否可靠, 才上來問問, 但我都覺得老師不夠主動跟我們溝通, 只管讀書, 真係幾傳統   
‹ 上一主題|下一主題