用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 有嘢問.....男生皮帶
go

有嘢問.....男生皮帶 [複製鏈接]

Hi all,

我個仔本來跟校服買咗條皮帶,但可能阿仔太fit,條皮帶响佢條小蠻腰度圍咗兩個round都仲有剩,所以我同佢着校服都冇穿皮帶,不過阿仔話班主任叫佢一定要穿皮帶喎,我問過校務處,佢哋話得一個size咋,咁點算呀?

Help~~~~~

wasabb
   0    0    0    0

wasabb,

你可以試下去吉x島童裝部買, 我仔仔小一時也是到那兒買的, 不過我想問你那條皮帶為什麼不能剪短? 你可以在皮帶那邊鬆開, 然後剪到適合仔仔的位置, 記住預留數個holes讓仔仔肥左都有用, 一般皮帶都是這樣, 除非學校那條是特別設計.

原帖由 wasabb 於 08-10-7 00:30 發表
Hi all,

我個仔本來跟校服買咗條皮帶,但可能阿仔太fit,條皮帶响佢條小蠻腰度圍咗兩個round都仲有剩,所以我同佢着校服都冇穿皮帶,不過阿仔話班主任叫佢一定要穿皮帶喎,我問過校務處,佢哋話得一個size咋,咁點算呀?

Help~~~~~ ...

幣! 我冇預留一D空位比佢食飽同增長添, 都cut左啦, 咁遲些咪又要買過????!!! 係地真細心, 點解我會林唔起架???!!!

wasabb,

學校的皮帶可剪的, 你問你老公啦, 男仔都識, 係個扣度可以除, 剪啱長度先扣返個扣

原帖由 wasabb 於 08-10-7 00:30 發表
Hi all,

Help~~~~~ ...

Hi all,

我終於根據大家既指示攪掂咗條皮帶啦,真係千萬個唔該呀

係呀,原來我老公真係識整架,等我仲唸住唔想煩佢所以向大家求救,佢後來知道我上BK問大家個咁“豬”既問題,話我咁“燶”tim~~~

wasabb

間唔中都要比D"責任"老公嘅...

原帖由 wasabb 於 08-10-7 22:29 發表
Hi all,

我終於根據大家既指示攪掂咗條皮帶啦,真係千萬個唔該呀

係呀,原來我老公真係識整架,等我仲唸住唔想煩佢所以向大家求救,佢後來知道我上BK問大家個咁“豬”既問題,話我咁“燶”t ...
‹ 上一主題|下一主題