用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基慧小學(馬灣) 馬灣基慧2009-2010年度小一新生俱樂部
go

馬灣基慧2009-2010年度小一新生俱樂部

今日3pm幫囡囡到馬基交表, 原來已排到#203, 今年要入馬基要比去年困難, 希望各家長好運可以1st round入到.

請問知唔知多唔多20分或25分既申請呢?

果日收表位小姐講舊年自行收生收左17x份申請。今年出生率低左返而仲收多左咁多份表。

原帖由 Gabrielma 於 08-10-3 17:37 發表
今日3pm幫囡囡到馬基交表, 原來已排到#203, 今年要入馬基要比去年困難, 希望各家長好運可以1st round入到.

大家好.

睇完今年數字, 心情有驚有喜, 驚 - 當然係囡囡入唔到.
喜 - 就係可以見到學校越來越受歡迎, 證明校長, 老師...等等努力漸有成果, 同時得到一班好似大家咁熱心團結家長支持, 學校一定會越來越進步.

願主保守大家平安順利入選.

原帖由 Gabrielma 於 08-10-3 17:37 發表

咁我地班已經讀緊馬基的家長,咪更開心!
希望你哋都如願以償,入到馬基啦!

原帖由 tramtram 於 08-10-5 13:09 發表
大家好.

睇完今年數字, 心情有驚有喜, 驚 - 當然係囡囡入唔到.
喜 - 就係可以見到學校越來越受歡迎, 證明校長, 老師...等等努力漸有成果, 同時得到一班好似大家咁熱心團結家長支持, 學校一定會越來越進步.

願主保 ...

thanks

我都好想加入妳地大家庭.

大家有什麼料 ??? 拜託通知聲
心急人.

原帖由 nokpa 於 08-10-6 10:59 發表
咁我地班已經讀緊馬基的家長,咪更開心!
希望你哋都如願以償,入到馬基啦!

我個仔很定1st round實入唔到啦!  因為阿仔得15分

yan0203,

不要灰心, 我亞女都係第二輪第一志願先抽到!

原帖由 yan0203 於 08-10-9 20:38 發表
我個仔很定1st round實入唔到啦!  因為阿仔得15分

醒目開學勳章

我仔仔都係得15分,這次都預佐唔得,但必須要試,希望11月會有好消息 就好啦。

Mikiwong,

希望得啦!  你亞女是否第二輪甲乙部都填第一志願呀?  你亞女是否讀緊小一, 開唔開心?

原帖由 Mikiwong 於 08-10-9 22:58 發表
yan0203,

不要灰心, 我亞女都係第二輪第一志願先抽到!

yan0203,

係呀, 第一輪及第二輪甲乙部都係填馬基為第一志願,因為一心想入馬基囉!

從佢既表現就沒有顯露太大既興奮,但問佢鍾唔鐘意返學,佢就話鍾意,問佢點解?佢答話學校好大 ,不過最初上學就有D疲倦囉, 不過已開始習慣lu.  

原帖由 yan0203 於 08-10-13 10:56 發表
Mikiwong,

希望得啦!  你亞女是否第二輪甲乙部都填第一志願呀?  你亞女是否讀緊小一, 開唔開心?

我地上年都係得15分
第一輪20分都要抽
只好等...

第二輪甲乙部都填第一志願, 得左
你地一定要填第一志願呀, 如果唔係冇得叩門見架
Kelly's mama(Emily)

醒目開學勳章

星期一就有結果啦,雖然只得15分,機會等如零,但都好緊張,希望會有奇蹟出現。

原帖由 kellychu84 於 08-10-31 11:27 發表
我地上年都係得15分
第一輪20分都要抽
只好等...

第二輪甲乙部都填第一志願, 得左
你地一定要填第一志願呀, 如果唔係冇得叩門見架

記得舊年放榜, 第一日要親身入去學校睇, 先有英文名及申請編號, 否則要第二日才上網, 而且只有申請編號, 所以家長要記得查翻申請編號, 還要預留星期三或四去學校註冊, 如果不用排隊, 十分鐘ok, 可以不用帶小朋友去.

感謝主.

我囡囡成功左啦.
請各位多多關照

因為我會讓小兒子到另一間直資小學讀, 我會放番一個學位出來, 等後補的小朋友有多個機會。

Congratulation!   

原帖由 tramtram 於 08-11-24 11:47 發表
感謝主.

我囡囡成功左啦.
請各位多多關照

多謝妳.

我知後補生No.1/2, 係我囡囡幼稚園同學.

原帖由 CSW 於 08-11-24 12:00 發表
因為我會讓小兒子到另一間直資小學讀, 我會放番一個學位出來, 等後補的小朋友有多個機會。

:loveliness:
原帖由 Gabrielma 於 08-11-24 12:50 發表
Congratulation!   

恭喜你!!
原帖由 tramtram 於 08-11-24 11:47 發表
感謝主.

我囡囡成功左啦.
請各位多多關照
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

學校網頁公佈左派位結果喇!
http://www.kwmwps.edu.hk/My%20Webs/J1List0910.htm