用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 請問有冇人已收到宣道的申請表?
樓主: hinhinmami
go

請問有冇人已收到宣道的申請表? [複製鏈接]

BMW0305, NGvivian
點解我冇date of interview?
乜佢唔係話會寄黎咩?
喺第6點, 約見日期及時間將於遞交申請書時由本校安排, 屆時請攜同考生親臨本校接受面試,
你地再睇清楚d, 果個日期應該係話如因天氣變化, 面試日期將會順延至xx月xx日, 並非面試日期

At the bottom of the application form, it mentioned 6-12-08 interview.

原帖由 喧嘩 於 08-10-4 15:29 發表
乜佢唔係話會寄黎咩?
喺第6點, 約見日期及時間將於遞交申請書時由本校安排, 屆時請攜同考生親臨本校接受面試,
你地再睇清楚d, 果個日期應該係話如因天氣變化, 面試 ...

唉! 我至今都未收到, 好唔開心!

我今日收到了, 29/10 8:30-10:30am 交表, 6/12 interview.

我都收到喇
軒軒(Issac)2003年7月20日出世 & 樂樂(Bosco)2005年7月11日出世

見到大部分媽咪都收到FORM, 我估都係....寄失咗!
一開始已經出師不利, 當堂無晒心机

張FORM唔知可唔可以COPY, 如果唔係問同學仔既家長借來影印.

張FORM有無編號??

我都未收到, 我係9月12日寄信去取申請表架.....

張表冇no架...仲寄左兩張比我添!怕我填錯啩...

原帖由 eunice.lee 於 08-10-4 22:04 發表

張FORM唔知可唔可以COPY, 如果唔係問同學仔既家長借來影印.

張FORM有無編號?? ...
軒軒(Issac)2003年7月20日出世 & 樂樂(Bosco)2005年7月11日出世

係喎, 喺張准考證上喎,   填左日期, 未填時間, 唔該晒
原帖由 chrwan 於 08-10-4 16:31 發表
At the bottom of the application form, it mentioned 6-12-08 interview.

張form係用顏色紙 ,申請表係A4 SIZE, 不過佢連埋張准考證喺下面, 即係好似我地交自行收生果份表一樣咁長, 我諗唔係咁容易COPY到, 不如你試下打番學校問下
原帖由 eunice.lee 於 08-10-4 22:04 發表

下面填左日期,所以我諗唔可以copy,因為未必個個同一日interview,快D打去學校問

我收到了,28號交表.

請問宣道收唔收portfolio?

我都係28號交, 填表須知第2點:

為響應環境保育, 免浪費資源, 家長無需為申請人製作精美之個人資料表

我27號交form. 學校點解要人親自交呢?如可 郵寄就方便德多,不需請假...

間間都要親自交form

原帖由 KwanKwanMammy 於 08-10-5 22:17 發表
我27號交form. 學校點解要人親自交呢?如可 郵寄就方便德多,不需請假...

吾係喎, 有d亦可郵寄的.

原帖由 BB豆 於 08-10-4 22:26 發表
張表冇no架...仲寄左兩張比我添!怕我填錯啩...

我諗應該得一張申請表咋!有可能夾多咗!你打電話問問學校邊張先真,因為有分流交表間時間攪亂就慘!唔知係唔係俾咗另一位小朋友申請表你呢

原帖由 喧嘩 於 08-10-4 15:29 發表
乜佢唔係話會寄黎咩?
你地再睇清楚d, 果個日期應該係話如因天氣變化, 面試 ...

綠色2009小一入學申請表上已清楚在申請表尾部印有交表日期及時間,而在准考證上己印有約見日期 6/12,約見時間會在交表日才寫上。如天氣不好才順延 12/12

I think the fact that the school requires the parents to submit the form in person, is to ensure the parents provide the right and necessary information. The school staff can check and collect the form at the same time. Also for some schools, they require the parents to bring along the original copies of the document for verifications.

As for APSKT, the staff will write down the interview time upon the submission of the form. In that case, they do not have to send out the notification letter again to inform us on the interview time. Thus it helps to save time and postage!

原帖由 KwanKwanMammy 於 08-10-5 22:17 發表
‹ 上一主題|下一主題