用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啟思校服一問, 請COMMENT!
go

啟思校服一問, 請COMMENT!

打算俾小B讀一年, 現要買冬天校服, 大家會否買校樓 (HKD 235)呢? 我打算買冷外套及基本校服各一.

.

我買左基本校服+運動衫各一套,同埋佢件二合一風褸,無買冷外套同校褸.
夏天我都係著自己件白色冷外套,唔使同學校買都得架

我都係打算買二合一風褸, 唔買外套同校褸.

by the way, 一套基本校服夠唔夠?  一個禮拜有連續兩日要著架 bor, 今日著完洗咗, 聽日咪乾唔切無得著 lor?

原帖由 puibpuib 於 08-10-3 13:32 發表
我買左基本校服+運動衫各一套,同埋佢件二合一風褸,無買冷外套同校褸.
夏天我都係著自己件白色冷外套,唔使同學校買都得架

dora611,

我買左佢件二合一風褸(我覺得幾靚, 去街都得),無買冷外套同校褸.件校褸又重又硬ヌ唔暖.  我打算用件抓毛jacket 代替冷衫 or 校褸lor, 係d老師話校褸冇セ用嘅.  而且我仔係好怕熱的.

原帖由 dora611 於 08-10-2 17:20 發表
打算俾小B讀一年, 現要買冬天校服, 大家會否買校樓 (HKD 235)呢? 我打算買冷外套及基本校服各一.

.

吓!我全部買哂,我而為校褸 , 冷衫一定要著.