用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣有冇好既幼兒園/playgroup 介紹
go

荃灣有冇好既幼兒園/playgroup 介紹 [複製鏈接]

荃灣有冇好既幼兒園/playgroup 介紹
囡囡8個月了, 先找找資料
   0    0    0    0

我給妳的心愛
是無所不在
凡事百般寵愛
用我未來換妳未來

我女女13個月大,我都係住荃灣,都好想問問大家荃灣區有那些好的幼兒園和playgroup。之前上網看了一些資料,慧中幼稚園,天主教領報幼稚園,祖堯邨循道衛理幼稚園,聖多默幼稚園是否ok?
請大家比d意見?!

HI,

我囝囝18m大開始就係荃灣愉景新城讀左1年playgroup架, 我報讀英文(MS DIANNA)&國語(李老師), 中心個個都好好, 好細心, 嬸嬸又清潔得好乾淨, 地方好大,大有好多空間......

佢地跟到好似返kindergarten咁, 有堂上, 有茶點, 排洗......所以我囝囝而家返到n1都好易適應到

你地可以去睇睇地方架, 有得vist架!

Step Ahead Educational Centre(小荳芽語言中心)
荃灣愉景新城2/F, SHOP 1E
係集友銀行果度行入去就見到架喇

ps. 如果有心去讀, 你地要預左waiting list先架, 所以點都去左vist先啦, 合心水就留名喇, 因為呢間好多人報架, 我果時都waiting左個月架!

How about "Littleton"? Also in Discovery Park - Shop 3C, Level 1 (next to HSBC).

Pls advise whether this one is GOOD or nor, many tks//

gie_angie,

唔該晒呀! 我一於去睇下先。

:D

原帖由 DanSP 於 08-10-3 11:39 發表
How about "Littleton"? Also in Discovery Park - Shop 3C, Level 1 (next to HSBC).

Pls advise whether this one is GOOD or nor, many tks//

"Littleton"都好架, 不過我揀"STEP AHEAD"係因為佢地係唔需要有家長陪同上堂, 咁可以TRAIN到個小朋友獨立D, 而且個價錢合理, 而且"STEP AHEAD"真係好似返緊幼稚園咁架, 只不過係1.5HRS"同3HRS(學校)既分別.

回覆 # 的文章

gie_angie,

Many many tks!

But I've enrolled "Littleton" already.  Maybe I can try the one U recommend in Dec-08 when my session finished.

我試過行勻成個商場都搵唔到step ahead,只見到它們的大banner?

DanSP

Hello, 我littleton參觀過場地,妹豬都唔捨得走,我約咗試堂。希望ok,可以比妹豬去玩啦!

原帖由 KiuKiu妹豬 於 08-10-9 01:22 發表
我試過行勻成個商場都搵唔到step ahead,只見到它們的大banner?

Step Ahead Educational Centre(小荳芽語言中心)
荃灣愉景新城2/F, SHOP 1E

係"集友銀行"果度行入去就見到架喇 佢地唔係係shopping果邊架, 即係"直銷中心"果層, "荷花"下面果個位呀! 你再搵吓丫
‹ 上一主題|下一主題