用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

一年級同學加油 [複製鏈接]

下星期中英數都有默書或評估,各家長及小朋友加油呀
   0    0    0    0

1A班有中默、英默、數學評估同常識評估...
Nathan Wong Daddy

是啊. 大家一同加油呀.  

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

大家覺唔覺得基華小一功課唔算多?
我剛剛同朋友傾,佢個仔又係讀小一,但佢間學校逢星期五起碼有十樣功課喎...

Nathandaddy,

係呀. 我覺得唔算多, 普普通通啦.
默書暫時都適中, 唔會好難.
咁都幾好吖, 比我慢慢適應下, 唔會一開始就咁甘.

係呢, 唔記得咗你大仔係咪二年級呀? 定三年級? 咁想問下佢 d 功課, 同課程有無深好多?

原帖由 nathandaddy 於 08-10-4 01:05 發表
大家覺唔覺得基華小一功課唔算多?
我剛剛同朋友傾,佢個仔又係讀小一,但佢間學校逢星期五起碼有十樣功課喎...

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

我個大仔而家讀三年級,佢d課程暫時都唔係太深~

原帖由 lamlammama 於 08-10-4 22:23 發表
Nathandaddy,

係呀. 我覺得唔算多, 普普通通啦.
默書暫時都適中, 唔會好難.
咁都幾好吖, 比我慢慢適應下, 唔會一開始就咁甘.

係呢, 唔記得咗你大仔係咪二年級呀? 定三年級? 咁想問下佢 d 功課, 同課程有無深好 ...
‹ 上一主題|下一主題