用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 謝謝各位媽咪的資料!
go

謝謝各位媽咪的資料! [複製鏈接]

Thanks you!

0    0    0    0

原帖由 羊咩囝 於 08-9-30 11:16 發表
我係荃灣出發, 可以搭什麼交通工具去呀?

係九龍塘地鐵站行過去遠唔遠? 又或者果邊有無小巴可以到?

麻煩各位報料!!

撘MTR, 九龍塘站行過去, 5-10分鐘咋, 好快到

好似無小巴喎, 如果沿達之路去, 條路好晒!! by 的士唔使跳錶囉!

Sea

麻煩各位報料!!

There is a minibus at Tat Chee Avenue goes to Tak Nga, but I think u walk is faster then waiting minibus under the sun!

麻煩各位報料!!

又一城有小巴站, 搭 41M , 係好快到, 但 if 要行大熱天時都幾辛苦, 你上車前同司機講叫佢叫你落車啦!
不過, 唔係 11 月 3 日先開始收 form 咩? 你咁快o既?

原帖由 0203Ma 於 08-9-30 12:58 發表
又一城有小巴站, 搭 41M , 係好快到, 但 if 要行大熱天時都幾辛苦, 你上車前同司機講叫佢叫你落車啦!
不過, 唔係 11 月 3 日先開始收 form 咩? 你咁快o既?

其實學校宜家都收緊表, 唔一定等到十一月.

Why 縮班?

小一 班數 :  2 學生人數 :  56

小二 班數 :  2 學生人數 :  65

小三 班數 :  2 學生人數 :  62

小四 班數 :  2 學生人數 :  67

小五 班數 :  4 學生人數 :  125

小六 班數 :  5 學生人數 :  150

Can anybody give some opinion? Tks

我都好想知, 有無在此校讀的媽咪解答呢?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

唔知妳附近有無 [40] 號巴士?

如有, 可乘 bus no. 40 係 [大坑東遊樂場] 落車, 係落車位前少少就係 [41M] 小巴站,  上車後會左轉入達之路, 過左第一個站 或 燈位前 妳就好叫落車喇~

就叫 [德雅學校] 落就得架喇

好似講得幾複雜下, 希望妳明喇~

搭地鐵去到九龍塘,又一城下面有van仔站,如0203Ma所說,搭41M(好似41A唔到架,唔好搭錯),到左又一居附近,可以叫"71有落",個度有個站.落左向前行一段路(約20步左右)就到,唔好行過龍,唔使過馬路架.

0203Ma,

我尋日去左德雅交表,入到去 d 嬸嬸會指示
家長上一樓「書記室」交表,有職員核對過
成績表及出世紙等資料,交 $30 報名費及
取回收據便可以,仲有提提妳,佢地唔收
profile 架,我拎左去但佢地唔收,最終拎番
走!

穎晴媽咪
‹ 上一主題|下一主題