用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 番禺會所華仁小學 急.交from比華仁要咩文件,pls.
go

急.交from比華仁要咩文件,pls. [複製鏈接]

因為我無灣仔果本小學簡介,唔知要帶咩文件.
多謝解答.
   0    0    0    0

原帖由 hhmum 於 08-9-30 10:14 發表
多謝解答.

家長如希望安排子女入讀官立或資助小學一年級,須細閱小一入學統籌辦法詳情。此網頁展示有關小一入學統籌辦法的資料及指引、小學學校名單。
http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1511/poa%20lft%202009%20c.pdf

常見問題
http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1511/faq-%20sept_%20chinese_09.pdf

原帖由 hhmum 於 08-9-30 10:14 發表
多謝解答.

hi hhmum
我昨日交完for比華小的, 填左張form + 小朋友出世紙  + 住址証明 + 申請人父or母的身份證 (視乎張form填父or母個名), 全部文件均要正本及副本.

希望幫到你啦.

你交完form後, 可否告學校比你個編號呀 ? thank you.
http://hk.myblog.yahoo.com/

佢有寫出黎架........上午班就收到140-160,下午班就120-140,佢地每滿二十就tick出黎

原帖由 bkfans123 於 08-9-30 13:04 發表

hi hhmum
我昨日交完for比華小的, 填左張form + 小朋友出世紙  + 住址証明 + 申請人父or母的身份證 (視乎張form填父or母個名), 全部文件均要正本及副本.

希望幫到你啦.

你交完form後, 可否告學校比你個編號呀 ?  ...

王國長老

Sindy,

你亞仔都有入form?
先祝你亞仔可順順利利!
你入左上晝定下晝呢?

原帖由 Sindy 於 08-10-6 03:01 發表
佢有寫出黎架........上午班就收到140-160,下午班就120-140,佢地每滿二十就tick出黎

我編號085pm

原帖由 麟媽媽 於 08-10-6 12:57 發表
Sindy,

你亞仔都有入form?
先祝你亞仔可順順利利!
你入左上晝定下晝呢?

係呀,入左form呀,但一定唔得架啦.....haha, 佢乜分都無,入左紙下午,不過校長收既話,上下午都lu飯應,hahahaa
‹ 上一主題|下一主題