用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 根德園開始有表派
go

根德園開始有表派

剛致電根德園﹐ 已開始有表派﹐ 詳情請致電 23386422。

多謝報料!
報名方法有二:
1.十月份內郵寄申請表格;
2.十一月一日親臨申請.

報名方法(二)有少少補充:
十一月一日 (9-11am)親臨多實街校舍取申請表,要帶備小朋友出世紙副本及$30報名費

仲有報名方法(三):
如果識得有朋友嘅小朋友現讀KV,可以透過呢位KV小朋友於Oct 1-31期間,代申請人攞form。所需文件--申請人出世紙副本及$30 cash。

原帖由 joannechancw 於 08-9-29 16:13 發表
多謝報料!
報名方法有二:
1.十月份內郵寄申請表格;
2.十一月一日親臨申請.

Thanks for your sharing.
原帖由 chingchingb.ma 於 08-9-29 18:03 發表
報名方法(二)有少少補充:
十一月一日 (9-11am) 親臨多實街校舍取申請表

仲有報名方法(三):
如果識得有朋友嘅小朋友現讀KV,可以透過呢位KV小朋友於Oct 1-31期間,代申請人攞form。所需文件--申請人出世紙副本及$30 ca ...

回覆 # 的文章

我想妳詳細一些需要什麼文件寄去取報名表呢? 還要回郵信封嗎? 郵寄或親身到取是有何分別呢?

寄去攞報名表,十月份內郵寄申請,寄回"九龍塘多實街5-7號"校舍索取表格。所需文件:

1. 小朋友出世紙副本
2. 支票$30,抬頭"根德園幼稚園",支票背面寫小朋友名及電話
3. 長回郵信封一個

郵寄或親身攞表格,分別在於個application no.及interview時間,因application form一早已印好no.及interview時間,早d攞form咪早d in,遲d攞form咪遲d in lor。其他冇分別。

原帖由 lkf_leung 於 08-9-30 00:12 發表
我想妳詳細一些需要什麼文件寄去取報名表呢? 還要回郵信封嗎? 郵寄或親身到取是有何分別呢?

小小補充,招收2009/2010年度K1新生,年齡限於:

2005年10月--2006年12月出世嘅小朋友