用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有冇有經驗教幼兒嘅鋼琴老師
go

請問有冇有經驗教幼兒嘅鋼琴老師 [複製鏈接]

有冇好嘅鋼琴老師介紹
小女剛四歲,想找好嘅老師學琴.曾經在家附近琴行上過兩堂,比個老師"客襯"因為她不懂得教幼兒,自問小女並非好smart, 她分不到左/右, 亦不能在兩堂裹學六個keys.
希望承蒙各位有冇好介紹,在附近找個學琴地方 (我家住旺角西富榮),皆因家裹仲有件細,不能走太遠.如果有得比媽咪陪上堂就更好啦(小女很怕陌生人,因此佢reject晒D課外活勳,好唔容易先"碎"到佢再離過
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

原帖由 Yakult1124 於 08-9-28 00:12 發表
有冇好嘅鋼琴老師介紹
小女剛四歲,想找好嘅老師學琴.曾經在家附近琴行上過兩堂,比個老師"客襯"因為她不懂得教幼兒,自問小女並非好smart, 她分不到左/右, 亦不能在兩堂裹學六個keys.
希望承蒙各位有冇好介紹,在附近找 ...

其實四歲可能真的太年幼了,手指也未有足夠的長度。
Man :-)

Dear all,
My daughter is 4.5 years old, she has learnt to play piano since Nov 07.
Since her teacher has returned to New Zealand, we would like to look for a new teacher for her.  
We live in Tsing Yi/Tsuen Wan.
Thanks!
Chumeiying

回覆 # 的文章

hi Chumeiying
i am piano teacher, i live in tsing yi
i can help u
my mobile 92115703 miss wong
[url=http://lilypie.com][img]
‹ 上一主題|下一主題