用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無人知‘自行分配學位’交form到喇沙,要做profolio嗎 ...
go

有無人知‘自行分配學位’交form到喇沙,要做profolio嗎? [複製鏈接]

如題,請幫幫忙
   0    0    0    0

無必要花時間、人力及物力在自行分配的學位,純粹計分,遇有同分便抽籤。當然抽籤時會否參考其他因素就天曉得。

deleted.....

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

No need to hand in portfolio, they won't look at it.

醒目開學勳章 王國長老

聽聞喇沙收form時, 對高分同低分既家長, 面口好唔同的
(bk有人咁講過, 我亦有朋友25分入表, 佢話校長笑晒, 相反對住其他d家長就面燶燶)
我估你就算交portfolio亦無咩大幫助, 反正呢d名校, 20分都大把人入唔到, 即係好多舊生仔仔都入唔到, 等叩門都一大條龍啦, 一般人, 除非真係非常咁top, 否則都無chance叩門了, 交唔交portfolio, 根本無分別
(理性分析咋, 唔好介意)
原帖由 rookiemom 於 08-9-26 10:01 AM 發表
No need to hand in portfolio, they won't look at it.

喇巴放個紙箱比人放portfolio的,  但睇唔睇就唔知.

點解唔等 3rd round 叩門先去交呢?  我覺得到時校長先有"需要" 去看file.  之前果D, 睇咗都唔記得 -- 我指冇後台果d.

我今日去交表佢地話唔洗交profolio, 喇沙今年轉左新校長今朝見o個個唔知係咪呢? 都幾好笑容

Thank you so much for you all's comment.

原帖由 conpionbb 於 08-9-26 16:10 發表
Thank you so much for you all's comment.

the teacher mentioned "if you insist to attached portfolio to the application, we still accept it, but in fact it is useless"

so you decide lah
‹ 上一主題|下一主題