用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 如果仔仔有.......點算!?
go

如果仔仔有.......點算!?

亞仔今年14歲, 上年暑假第1次夢遺,今年又試過有2次, 算ng算多, 會點架, 佢問點先ng會再有, 因為訓訓下要換褲,好煩wor
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

夢遺不是腎虧 避免胡思亂想、神經緊張!

原帖由 0120 於 08-9-25 16:57 發表
亞仔今年14歲, 上年暑假第1次夢遺,今年又試過有2次, 算ng算多, 會點架, 佢問點先ng會再有, 因為訓訓下要換褲,好煩wor

http://hospital.kingnet.com.tw/essay/essay.html?category=%E6%80%A7%E6%84%9B%E5%A4%A9%E5%A0%82&pid=4817

夢遺係男仔正常的現象 ,所以唔駛咁擔心。如果想小d ,可以試下換鬆d的底褲著 ,有無用就唔知, c6都話ed 野唔受志智控制, 濕左先知發生咩事
不過如果真係射左, 最好就快d 清理返同換褲 ,此終濕成晚唔係太好 ,同埋我記得仔仔夢遺射的量真係唔小 , 面褲同被都有濕

其實你個仔間唔中有一次都未必係壞事, 證明佢重未識打飛機。我個仔係升中果時試個一次之後就無啦。後來, 佢中一尾時 ,細妹話有一次開門入房問佢家課時 , 發現佢係度玩 …… 佢重死都話自己換緊3

我g係正常, 但1年2至3次多ng多, 而且射出黎既精都好

"希"lor
點先g佢有"
飛機"呢
原帖由 sandy123 於 08-9-26 12:13 發表
夢遺係男仔正常的現象 ,所以唔駛咁擔心。如果想小d ,可以試下換鬆d的底褲著 ,有無用就唔知, c6都話ed 野唔受志智控制, 濕左先知發生咩事
不過如果真係射左, 最好就快d 清理返同換褲 ,此終濕成晚唔係太好 ...
時常開心要笑.....www.hklaufamily.com/icon30.html :-P

check pm

pm咩比我呢??
原帖由 sandy123 於 08-9-26 16:40 發表
check pm

我都想知, 可唔可以pm埋比我呀! Thanks!

原帖由 sandy123 於 08-9-26 16:40 發表
check pm

你收唔到

我都想知多d關於呢方面的知識

我仔今年form 1,  我暫時仲未發現佢有夢遺的現象!  不過佢仲保守過我,  我有機會就會同佢講,  但佢次次都話好核突,  叫我唔好講!  唉,  都唔知點同佢傾好!   我老公又係唔好意思同佢傾,  我呢個媽咪只好厚住臉皮同佢講 有時自己會在library 借d有關青少年發育的書籍比佢,  希望佢自己睇啦!  有時我都會看完書後, 再找藉口問下佢有現象未??  做人媽咪真係難!

原帖由 xmanman 於 08-9-29 10:31 發表
我都想知多d關於呢方面的知識

我仔今年form 1,  我暫時仲未發現佢有夢遺的現象!  不過佢仲保守過我,  我有機會就會同佢講,  但佢次次都話好核突,  叫我唔好講!  唉,  都唔知點同佢傾好!   我老公又係唔好 ...

其實學校係唔係會教架?