用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會荊冕堂士德幼稚園 08/09仁愛班 to 09/10恩慈班
go

08/09仁愛班 to 09/10恩慈班 [複製鏈接]

Hi,我個囝叫Ivan Lo,依家讀緊仁愛班,我見佢返學返得好開心,又成日唱返老師教佢嘅歌,最近唱Annie Apple同太陽伯伯,好好笑。有無同學仔嘅媽咪可以一齊分享下呢?

0    0    0    0
[quote] -------------------------------------

我囡囡都係仁愛班的學生, 不過返左屋企又無乜點講學校 d 野
問佢, 佢都無講.你囝囝有無講佢係學校學左 d 乜, 茶點,?
因為無課本, 得手冊的簡單內容, 我唔知囡囡返成點.

我囡囡叫趙凱晴.

Hihi! 我個囡都係讀仁愛班. 佢返學都返得好開心. 佢最鍾意扮冼老師 & 唱歌.都 ok 呀. 話到俾我聽茶點食乜. 但係同學D名, 佢唔係好知. 我囡囡叫鄧熙瑜.

大家好 ... 我囡囡都係讀仁愛班 ... 叫悅蕎。佢都好鐘意返學 ... 放學後成日響屋企扮老師,叫我同 daddy 排隊去洗手間,又比茶點我地食 ... 但食之前一定要我地祈禱 "感謝天父,賜我飲食,求主祝福,食後健康 ... 阿門" 不過唔知我有冇聽錯呢 eheheee?但 so far 問佢 d 同學叫咩名佢就話唔知! 茶點佢話食餅乾、麵包、banana、apple & grapes 喎 ... 認字方面都 OK,因每個星期睇完手冊後,我都會根據佢學過既野問返佢,睇下佢吸收左幾多。之前就成日唱找朋友同鐘聲響,近排就唱太陽伯伯同 annie apple ... 好得意。好開心 ... 冇揀錯學校! 不過 ... 我以為係冇功課既添 ... 點知原來日日都有 ;) ! 好彩囡囡都好 enjoy 做功課 ...

經過就快一年嘅學習,總括黎講都ok,而家學緊唐詩<詠鵝>同三字經,真利害~
不過最慘係每個week都要做閱讀報告
[quote] -------------------------------------

大家好,我係柏洋媽咪ar,好快又讀完K1,見到佢都好鐘意返學,都有啲安慰,大家有沒有報學校暑期活動?

我係熙瑜媽咪。時間真係過得好快,熙瑜已經讀完K1。由以前好怕羞,唔講嘢。到宜家係屋企扮冼老師同郭老師,講唔停唱唔停。真係無辦法唔多謝學校嘅校長、各位老師、嬸嬸同智叔嘅教導同幫助。除了幫助學生,冼老師同郭老師仲有同我分享親子心得及如何處理熙瑜嘅情緒問題。多謝何校長、各位老師、嬸嬸同智叔。YEAH!!!!
九月份見啦!

不經不覺,小朋友們都已經K2恩慈班下學期,好快就要決定報邊間小學,除左仁立仁紀,您地仲有咩心水呀?
‹ 上一主題|下一主題