用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖安德烈小學 十五分入聖安德烈?
go

十五分入聖安德烈? [複製鏈接]

請問15 分入吾入到聖安德烈? 這間學校谷吾谷呢?
住青衣區, 校車放學要幾耐?
有冇媽咪可比意見?

謝謝!
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

我個小朋友係今年小二插班生,佢每日都响小息做晒啲功課,返屋企主要温書,功課量都唔多,每年4個考試及較多小評固,都吾算谷,他也讀得幾開心,好快適應咗。

原帖由 heiheibbchu 於 08-9-22 11:31 發表
請問15 分入吾入到聖安德烈? 這間學校谷吾谷呢?
住青衣區, 校車放學要幾耐?
有冇媽咪可比意見?

謝謝!

謝謝 fong2005 & kitkitlo.  因為錯過了聖安德烈的開放日, 不能實地視察, 所以仍然心大心細.  怕幫囡囡搵錯學校.  因為囡囡性格比較細膽, 須要老師多鼓勵, 是受軟吾受硬個種.

之前參觀過"荔天", 覺得校長好"強", 老師和學生都會好大壓力.  請問聖安德烈安德烈的校長如何?此校校風好吾好呀?

我覺得聖安德烈校長應是很體諒別人,我記得在新生日他曾經說過當你責備你的小朋友冇記性,你亦都需要了解自己本人的記性是不是很好為例,叫家長多體諒小朋友,其實你15分自行派位的机會很大,因它小一有6班學位

原帖由 heiheibbchu 於 08-9-23 21:31 發表
謝謝 fong2005 & kitkitlo.  因為錯過了聖安德烈的開放日, 不能實地視察, 所以仍然心大心細.  怕幫囡囡搵錯學校.  因為囡囡性格比較細膽, 須要老師多鼓勵, 是受軟吾受硬個種.

之前參觀過"荔天", 覺得校長好"強", 老 ...

我已參觀過s a 的open day.  覺得校舍好大, 好新.  環境and 空氣都好好.   我參觀那天好大風, 當橫風橫雨時, 若小朋友上落去第二個classroom, e.g. computer room.  會唔會" dub " 濕?

另隔離那間中學band 幾?  感覺好似同佢地好近....

見到你地d post, 我都同你地一樣, 唔想太谷個女, 可能呢間會合適佢.
我的寶貝傻豬豬 - 嘉盈囡囡 ;-) [img align=left]http://www.hkphome.com/kaying/albums/11th-Month-Hong-Kong-Park/IMG_3467.thumb.jpg[/img] [img align=left]http://www.hkphome.com/kaying/albums/11th-Month-Hong-Kong-Park/IMG_3437.thumb.jpg[/img]

仓壁振动器 卷板机 磁粉制动器

‹ 上一主題|下一主題