用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 3歲半(男)有咩興趣班可以學呢?請比D意見! ...
go

3歲半(男)有咩興趣班可以學呢?請比D意見! [複製鏈接]

如題.
游水、網琴都好似早得滯,除咗晝晝有咩提供呢?
   0    0    0    0

體操、跳舞、溜冰都得。

原帖由 icq123 於 08-9-20 12:39 發表
如題.

原帖由 bbdou 於 08-9-21 23:57 發表
體操、跳舞、溜冰都得。
足球班......  

合唱團,我有朋友想幫個仔報熊熊

我個仔都差不多咁大,我準備俾佢學畫晝,到k2嘅時候,先俾佢學彈琴。我有朋友係教琴,佢話太細個學樂器係冇用,最快都要4歲。

其實都可以學好多o野喎, 睇下小朋友邊方面有興趣, 同埋睇埋強項同弱項
運動類: 游水, 溜冰, 體操, 彈網, 小型足球
音樂類: 合唱團, 音樂班, 彈琴, 小提琴, 非洲鼓, 敲擊樂
藝術類: 水彩畫班, , 塗鴉班, 跳舞
語文類: 誦詩班, 識字班, phonics, 英文, 日文, 普通話, 法文, 西班牙文
其他: lego班, 紙黏土班, 親子烹餁班, 話劇班, 講故事班等

我仔而家四歲, 三歲幾開始學日文, 游水, 畫畫, 音樂班
彈琴就足四歲, 同埋見佢上音樂班有興趣先俾佢學
之前亦參加過短期的話劇班, 紙秥土班, lego 班, 非洲鼓, 法文
游水唔算早, 因為好多泳班兩三歲就可以游

原帖由 icq123 於 08-9-20 12:39 發表
如題.
‹ 上一主題|下一主題