用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

GHS ~P.1E 功課表 [複製鏈接]

煩請各位P.1E 家長幫幫忙,如有時間上嚟寫下每日有咩功課,好讓大家唔洗咁頭痛,十萬個唔該!!!!!!!!!!!

0    0    0    0

22/9 Monday,
中文:詞語5個 / 默書改正 / 工作紙(三)至(五)改正 /
       重(一)改正
英文:Corr.Supp.W.S.(2) / V.W.(B) /Comp.(1)
數學:課冊改P.8 做P.11 / 改思考(一) / 書做P.48~50
        /設計I.Q數,26/9交
原帖由 yiuyiuhui 於 08-9-20 01:47 AM 發表
  煩請各位P.1E 家長幫幫忙,如有時間上嚟寫下每日有咩功課,好讓大家唔洗咁頭痛,十萬個唔該!!!!!!!!!!!

Hi yiuyiuhui,

My girl is in P.1E also, she forgot to do her Chinese homework yesterday.
I ask her which five words to write,
she said she only remembered 老師, 同學,
校長, 三個字,其他唔記得左!
zz

cat-lover,
Hello!我仲以為無人!你囡囡忘記的是校工/朋友.
原帖由 cat-lover 於 08-9-23 09:36 PM 發表

My girl is in P.1E also, she forgot to do her Chinese homework yesterday.
I ask her which five words to write,
she said she only remembered 老師, 同學,
校長, 三個字,其他唔記得左! ...

23/9 Tue,
中文 :簽改工作紙(六)(九)及靜夜思 /做重(二)
英文 :Corr.Gr.W.S(1.1) /Tomorrow Dict P.4-5/
         magic 書做P.8
數學:作改P.5-8,做P.9-12
G.S :W.B.corr.U3,做U4
原帖由 yiuyiuhui 於 08-9-22 09:51 PM 發表
22/9 Monday,
中文:詞語5個 / 默書改正 / 工作紙(三)至(五)改正 /
       重(一)改正
英文:Corr.Supp.W.S.(2) / V.W.(B) /Comp.(1)
數學:課冊改P.8 做P.11 / 改思考(一) / 書做P.48~50
        /設計I.Q數,26/9交
...

我囡囡都係P.1E, 而且又同妳囡囡讀同一間幼稚園架!

我囡囡上星期五唔記得係手冊寫做數學作業,所以冇做到,昨晩睇本作業,老師打做個大大"?",吖,搞到我好唔開心...放心啦,我都會上嚟睇下每日有咩功課,大家交流下,我都唔想再交唔到功課!!!

Please check pm!

Hi yiuyiuhui ,

Thank You 晒你,
你地囡囡讀邊間幼稚園架,
唔知同唔同我囡囡呢!
ST.CAT?
zz

bbkayiu02,
Hello!我個囡都有話比我聽有同學同佢讀同一間幼稚園架!係咪U3B嗰位呀?
我囡囡都試過做少咗功課,而且連做多咗都試過添!真係激死呀!
我check過pm,但係無嘢喎!唔該send多次吖!
請多多指教!!!
原帖由 bbkayiu02 於 08-9-24 12:02 PM 發表

我囡囡都係P.1E, 而且又同妳囡囡讀同一間幼稚園架!

我囡囡上星期五唔記得係手冊寫做數學作業,所以冇做到,昨晩睇本作業,老師打做個大大"?",吖,搞到我好唔開心...放心啦,我都會上嚟睇下每日有咩 ...

cat-lover,
唔洗客氣!大家互相幫忙啫!
我囡囡唔係ST.CAT架!係隔離街嗰間呀!
原帖由 cat-lover 於 08-9-24 08:35 PM 發表
Hi yiuyiuhui ,

Thank You 晒你,
你地囡囡讀邊間幼稚園架,
唔知同唔同我囡囡呢!
ST.CAT?

yiuyiuhui,
我巳再pm妳喇!!!

今日25/9 THUR,
中文:寫作(一)
英文DICT.Next Mon. Corr.Compr.(1)
數學:課冊改P.11 做P.15(唔知係WORKBOOK or  BOOK) / 改工(二)/做思(二)
其他:RK 背聖母經濟

唔知有冇漏?

zz

今日25/9 THUR,
中文:寫作(一) / 簽改工作紙(七),(八) / 高效 P.19
英文DICT.Next Mon. Corr.Compr.(1) / Supp W.S.(3)
數學:課冊改P.11 做P.15(唔知係WORKBOOK or  BOOK) 這應是"課堂學習冊" / 改工(二)/做思(二)
其他:RK 背聖母經

係呢,聽日係唔係黙中文"何家公雞..."?

Thank you very much!

係呀!
zz

回覆 # 的文章

我都嚟相應,我個女都係P.1E,請保持聯絡,或10月5日可見面.

cat-lover,
請check pm!
原帖由 cat-lover 於 08-9-25 10:54 PM 發表
Thank you very much!

係呀!

bemom,
Hello!請check pm!
原帖由 bemom 於 08-9-26 11:59 AM 發表
我都嚟相應,我個女都係P.1E,請保持聯絡,或10月5日可見面.

仲有我,等埋我呀,我囡囡都係 1E 班。

有無P.1E同學們幫手,請回覆 3-10-2008 的家課冊有什麼功課?

我想問問各位知唔知道在 index card 上寫 A for apple,B for boy,C .....Z 時,是將apple 呢個字寫出來,還是將 apple 畫出來?

唔該哂。
‹ 上一主題|下一主題