用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 要同時填自行分配申請表 同 統一派位 嗎? ...
go

要同時填自行分配申請表 同 統一派位 嗎? [複製鏈接]

各位,

我有d亂呀.

宜家係先交自行分配張申請表嘛?? 但我見本填表需知入面一頁又無端端提到如果只申請統一派位就只需填甲, 乙部部..

咩唔係得一隻申請表 =>小一入學申請表for 自行分配用咩?

想知到底宜家洗唔洗填埋統一派位果隻表呢? 因為好似好拎果時都係得一隻表咋喎!

唔該各位幫忙解說一下.mouth:" />

0    0    0    0

原帖由 Mabby 於 08-9-17 23:23 發表
各位,

我有d亂呀.

宜家係先交自行分配張申請表嘛?? 但我見本填表需知入面一頁又無端端提到如果只申請統一派位就只需填甲, 乙部部..

咩唔係得一隻申請表 =>小一入學申請表for 自行分配用咩?

想知到底宜家洗唔洗 ...

由現在至10月3日只需填報'自行分配學位'表格. 然後交回所報的學校.  如不參加就只需填表上的甲部 '申請人資料'及乙部'家長資料', 之後寄回教育局.
希望你明白啦.
http://hk.myblog.yahoo.com/

我有少少嘢補充,若果到時"自行收生"唔得,咁學生d資料就會send去教育局,200911718日就會辦理"統一派位".

各位,

我有d亂呀.

意思是如果唔打算參加自選派位的人事,可直接填好統一派位的資料交去統一派位中心.

但係跟本唔會有人放棄自選的,所以你只須填好自選派位的表格交去心儀的小學.

各位,

我有d亂呀.

only need to fill up the part of "自行分配" now. if you fail, will have to submit the form again in Jan09 for next part - LUCKY DRAW!

原帖由 kiukiudaddy 於 08-9-18 19:15 發表
我有D擔心若果間小學遺失咗我張申請表咁點算?
咁咪連大抽獎機會都無埋?

Don't worry la, you will submit the form again for lucky draw in Jan09 by yourself (if the first part failed).

哦..唔該晒你呀!
我明喇.

原帖由 bkfans123 於 08-9-18 00:32 發表

由現在至10月3日只需填報'自行分配學位'表格. 然後交回所報的學校.  如不參加就只需填表上的甲部 '申請人資料'及乙部'家長資料', 之後寄回教育局.
希望你明白啦. ...

‹ 上一主題|下一主題