用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 申請 09/10 年度小一要唔要準備 portfolio ?
go

申請 09/10 年度小一要唔要準備 portfolio ? [複製鏈接]

想報高主教小學, 申請 09/10 年度小一要唔要準備 portfolio ?
謝謝 ~

0    0    0    0

私校同直資都要profile, 只有政府的不收!!

原帖由 ahpei 於 08-9-17 22:16 發表
想報高主教小學, 申請 09/10 年度小一要唔要準備 portfolio ?
謝謝 ~
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

謝謝, 那麼交表要比還是面試時比佢 ?

照我所知, 應該係交表時一起交.  good luck!

醒目開學勳章 王國長老

津校都唔一定唔收, 有人覺得早一步交, 同分的話"抽籤"會著數d, 或者叩門時較有利
而家仲早, 未駛咁早做, 因為keep住都有新料, 不妨開個file先載起有關資料, 去到下學期4,5月開始慢慢執啦

原帖由 d2343130 於 08-9-18 10:34 AM 發表
私校同直資都要profile, 只有政府的不收!!

回覆 # 的文章

明 年 入 讀 小 一 學 童 明 日 起 交 申 請 表  

2008-09-25 HKT 15:46

教 育 局 提 醒 家 長 , 子 女 如 在 明 年 九 月 入 讀 官 立 或 資 助 小 一 , 須 由 明 日 至 十 月 三 日 遞 交 申 請 表 。
發 言 人 表 示 , 由 於 大 部 份 學 位 須 根 據 計 分 辦 法 分 配 , 家 長 無 須 虛 耗 金 錢 和 時 間 為 子 女 製 作 資 料 冊 。

另 外 , 凡 接 受 直 資 小 一 學 位 的 學 童 , 將 不 能 透 過 統 一 派 位 , 獲 取 小 一 學 位 。

發 言 人 強 調 : 倘 若 家 長 被 發 現 提 供 虛 假 住 址 以 獲 取 學 位 , 其 子 女 的 小 一 入 學 申 請 將 會 作 廢 。
‹ 上一主題|下一主題