用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 美孚區n1全日班
樓主: ppww
go

美孚區n1全日班 [複製鏈接]

原帖由 dorajoyce 於 08-9-22 11:23 發表

e-mail to you la....

我囝囝剛一歲,住美孚附近,正忙找N1. 其實很多學校已滿,真頭痛.如不介意我們都可以交朋友,分享育兒心得.

Email:  [email protected]

hi ppww,
當你bb見完宣美,可否跟大家分享面試情況? 謝謝.  我好想我囝囝可以讀宣美,地點近好方便. 可惜佢地唔收細b.

另外,剛剛星期六見咗華景啟思. 其實離美孚都幾遠,坐的士要差不多四十蚊. 但個校舍比宣美及嘉心大好多. 如果佢收我bb, 我真係要諗清楚.....

原帖由 ppww 於 08-11-27 01:12 發表
prupru:

我今日上午收到宣美電話約我1月面試啊!
另我打電話去Think,原本想問佢全日班
可否延遲接放學,點知佢話n班無全日班,
我好耐之前問過佢地,佢地話有的,重問埋
幾錢學費添,可能佢誤會我問k1掛.
咁而家我咪只得 ...

原帖由 prupru 於 08-12-2 15:13 發表
hi ppww,
當你bb見完宣美,可否跟大家分享面試情況? 謝謝.  我好想我囝囝可以讀宣美,地點近好方便. 可惜佢地唔收細b.

另外,剛剛星期六見咗華景啟思. 其實離美孚都幾遠,坐的士要差不多四十蚊. 但個校舍比 ...

宣美約了我一月面試,到時當然可以同大家分享啦.
你有無報埋青衣啟思呢?車程好似差不多.

hi all mumy,

我女女一歲11月,住美孚, 看到地利亞KINGERGARTEN 在平台好好,

我女女玩PLAYGROUP 平台 (DANSEALILI)
WWW.DANSEALILI.COM

她好開心, 妳們CHECK ABOVE WEBSIT

hi flowermumy

咁你係咪報咗地利亞呀?

原帖由 flowermumy 於 08-12-5 15:11 發表
hi all mumy,

我女女一歲11月,住美孚, 看到地利亞KINGERGARTEN 在平台好好,

今日終於去咗musical way playgroup,我哋覺得普通,可能去這個月便算了,始終要搭車無咁方便,1月會返回美孚之前去開那間talent workshop玩算了,內容差唔多,Miss同我哋的溝通還好些!
不如又分享吓在Egghead(美孚內期平台)試堂的經驗,一句講哂:又貴又唔掂,要成$160試堂,只得一個鐘,雖然喺外籍老師,但內容unstructured,地方很細,多數時間坐地蓆,連drawing都坐著,Miss的外觀好唔professional,有舌環,件衫都好dirty....!所以我哋這$都無問就走哂lu!

Hi, yi-sa
你哋上幾點o架?我哋都12月的new comers!我bb上星期六的12:30 p.m.,今日上咗lu,一般啦!

原帖由 yi-sa 於 08-11-18 12:10 發表
荔枝角, 泓景台有15-24個月Music playgroup. 因近美孚, 都算係好方便, 可以考慮下. 我BB 係0705 下個月幫佢報咗. 等上完先再同各位分享.

原帖由 joanne1231 於 08-12-6 18:24 發表
今日終於去咗musical way playgroup,我哋覺得普通,可能去這個月便算了,始終要搭車無咁方便,1月會返回美孚之前去開那間talent workshop玩算了,內容差唔多,Miss同我哋的溝通還好些!
不如又分享吓在Egghead(美孚內期平台)試堂 ...

joannel1231:
點呢你阿B打算讀邊間呀?面試了嗎?
我今個星期六去嘉心面試.
10月時我也有打去talent約試堂,不過原來
係要返星期六3點的,我星期六長週是返全日的,
時間唔o岩返唔倒,所以連試堂都無去了.
musical way地方夠晒大所以我好鍾意,見阿B
上得開心又有進步,所以會繼續上,呢間Miss要
你主動同佢傾的啊!而家我都想搵多一間返,
星期日上午或星期六5點後都可以,因為想阿B
學多d野.

請問你個B幾大呀?  我都有報宣美但仲未有通知噃, in完可唔可以分享吓呀, thx.

原帖由 ppww 於 08-11-27 01:12 發表
prupru:

我今日上午收到宣美電話約我1月面試啊!
另我打電話去Think,原本想問佢全日班
可否延遲接放學,點知佢話n班無全日班,
我好耐之前問過佢地,佢地話有的,重問埋
幾錢學費添,可能佢誤會我問k1掛.
咁而家我咪只得 ...

Hi, ppww
我只喺打電話去宣美登記咗喳,但仍未收到通知!
我個女現参加協康會青葱計劃的playgroup,我覺得好好哦!你可以睇吓我個女個blog啦!Welcome!http://hk.myblog.yahoo.com/Hei-Lam

原帖由 ppww 於 08-12-10 22:08 發表

joannel1231:
點呢你阿B打算讀邊間呀?面試了嗎?
我今個星期六去嘉心面試.
10月時我也有打去talent約試堂,不過原來
係要返星期六3點的,我星期六長週是返全日的,
時間唔o岩返唔倒,所以連試堂都無去了.
musical way地 ...

我係宣美open day 果日報左名,但都未收到通知幾時interview....聽朝去嘉心interview, 嘉心話如果ok 会即时取錄並要交HK$6xx留位費,可能佢地收唔足人......其實我对呢間麻麻,我嫌佢太殘舊好似唔太乾淨,不過如果其他學校唔收而呢間收都會讀住先...

原帖由 baby_ooll 於 08-12-12 15:03 發表
請問你個B幾大呀?  我都有報宣美但仲未有通知噃, in完可唔可以分享吓呀, thx.

我阿B係大囡啊!佢一月出世的,
in完當然可以分享下,
不過其實我阿B會讀嘉心,因為美孚區n班只得佢有全日班.
為有讀住一年先,K1就轉校.

原帖由 joanne1231 於 08-12-12 21:39 發表
Hi, ppww
我只喺打電話去宣美登記咗喳,但仍未收到通知!
我個女現参加協康會青葱計劃的playgroup,我覺得好好哦!你可以睇吓我個女個blog啦!Welcome!http://hk.myblog.yahoo.com/Hei-Lam

...

我之前都係只係打電話去宣美登記,只留了阿B出生日期,
簡單地址及聯絡電話.可能阿B係大B,所以in先掛.
多謝你分享你囡囡個blog,我得閒睇下先.

原帖由 bloody 於 08-12-12 21:50 發表
我係宣美open day 果日報左名,但都未收到通知幾時interview....聽朝去嘉心interview, 嘉心話如果ok 会即时取錄並要交HK$6xx留位費,可能佢地收唔足人......其實我对呢間麻麻,我嫌佢太殘舊好似唔太乾淨,不過如果其他學校 ...

我又係今朝去in喎!過程好似唔洗15分鐘,已經比埋留位費
及走人.無辦法啦!美孚區只得佢有全日n班,
近近地讀住一年先,K1再轉校.

我尋日去到嘉心又係俾留位費就走得,不過我只報左上午班,遲d先考慮同佢轉全日

原帖由 ppww 於 08-12-13 18:18 發表

我又係今朝去in喎!過程好似唔洗15分鐘,已經比埋留位費
及走人.無辦法啦!美孚區只得佢有全日n班,
近近地讀住一年先,K1再轉校.

HI ppww

其實點解你要全日班呢?可以分享下嗎?

原帖由 bloody 於 08-12-14 10:14 發表

HI ppww

其實點解你要全日班呢?可以分享下嗎?

如果唔係一定要讀全日班,就多兩個選擇(朗思同宣美),
其實我都唔係好想阿B讀全日班,一返就返全日,真的
有d擔心也覺得唔係幾好......
因為唔想婆婆再湊阿B,如果阿B讀全日,我返工前就送
阿B返學,爸爸就接放學,咁樣我地就可以自己一手一腳
攪掂.

hi ppww, can you tell me infomation (phone or website) for talent workshop - playgroup please. many thanks!

想請問佳寶係咪無N1?

而宣美係咪唔收細仔?

我BB係細仔 (12/07), 我今日打去嘉心及Think Int'l, 嘉心話N1剩係得下午班有位, 而Think Int'l就係排waiting list.

另外, 有無人去過小蜜蜂 (Honey Bee)?  有親戚帶個女去過, 話ok, 叫我試下, 唔知口碑如何?
‹ 上一主題|下一主題