用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 美孚區n1全日班
樓主: ppww
go

美孚區n1全日班 [複製鏈接]

我都是美孚媽咪, 請問你哋有無返開playgroup, 唔知有無好介紹?

Hi Mei foo mami,

我都係住美孚, 宣美係咪10/18號open day? 咁嘉心open day係幾時?

原帖由 ppww 於 08-10-9 23:47 發表

有無報嘉心?我也報了宣美,不過返半日比較麻煩;
但都報左先!你會去嗎?
我諗緊好不好放假去,但我已無乜大假,好擔心d假唔夠用.

原帖由 lswkaren 於 08-10-10 14:53 發表
Hi Mei foo mami,

我都係住美孚, 宣美係咪10/18號open day? 咁嘉心open day係幾時?

係呀!宣美在18/10有open day;11:00-4:00
我問錯左Joannel1231,其實係想問佢會不會去宣美
open day,打錯了嘉心open day,現已更正!
嘉心未聽倒有open day啊.

各位媽咪:
你地報了邊幾間呀?
我只報了嘉心同宣美,
近美孚車程不太遠的,有邊幾間幼兒園好ga?

請問大家知唔知think, 嘉心, 宣美 這三間pre-nursery的報名deadline嗎?

我bb 10個半月大 (0712出世), 而家先開始睇資料, 好驚過左報名時間.  

今朝同老公去了青衣學之園的open day, 覺得都幾好.  我本身住青衣, 奶奶住美孚新村, 所以我兩區都可以選.  

聽你地講18/10 宣美有open day, 我下星期會去睇睇, 番黎再同大家講.

原帖由 jaycee_mami 於 08-10-11 11:58 發表
請問大家知唔知think, 嘉心, 宣美 這三間pre-nursery的報名deadline嗎?

我bb 10個半月大 (0712出世), 而家先開始睇資料, 好驚過左報名時間.  

今朝同老公去了青衣學之園的open day, 覺得都幾好.  我本身住青衣, 奶 ...

Think Int'l 27/9 已deadline啦.. 24/10 會interview...
宣美not sure..但已接受电話報名...
嘉心 我無報吾清楚..

不過你亞B 係細仔仲要係Dec..好係吾收...你要問吓...
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

各位美孚mamis,
我同BB's婆婆分別去咗嘉心問,原來佢哋有全日同半日,星期六都開,婆婆去到時,Miss帶佢參觀同介紹,我去嘅時候,Miss只比咗簡介同埋報名表,我估佢哋隨時收學生,因為她差d比咗今年插n1班的報名表給我!
你哋有冇人去咗宣美open day,請報料吖!

各位mamis,
星期六, 宣美 open day 我一人去, 冇帶亞b, 因為不是在美孚住, 沒有遊戲卷, 只行了5 mins 便走了。有遊戲卷的小朋友在課室剪貼, 填色, 做小手工, 好似幾 enjoy. 唔記得問邊間係n1課室, 冇睇到.

當日有荔枝角天主教小學及聖公會聖安德烈小學遊戲 counter. 地方ok 清潔, 有小禮堂, but 沒有戶外活動空間, 我見d老師都幾 nice, 有d小朋友比較大個, 似6,7 years old, (我想是該校的畢業生)都回來與老師影相.
我只係取了1張小冊了便走了.

我都喺住喺美孚, 我啊女喺Oct 07BB.

美孚有playgroup呀? I am interested bor! Can you send me the info?

原帖由 joanne1231 於 08-9-22 11:02 PM 發表
Hi, 我都喺住喺美孚,我打算幫啊女揾宣美,因為有朋友個女讀過,好似幾好,但我都要check清楚喺幾時報名!我個女而家返緊美孚裡的playgroup,好家庭式。
大家可以有新料再交流吓! ...

原帖由 joanne1231 於 08-10-19 22:41 發表
各位美孚mamis,
我同BB's婆婆分別去咗嘉心問,原來佢哋有全日同半日,星期六都開,婆婆去到時,Miss帶佢參觀同介紹,我去嘅時候,Miss只比咗簡介同埋報名表,我估佢哋隨時收學生,因為她差d比咗今年插n1班的報名表給我!
你哋有冇人去 ...

你也沒有去宣美open day嗎,我也沒有去.
嘉心可以參觀在星期六上午?下午有無ga?
佢地星期六幾點關門ga?我下午才得閒,
n1全日班暑假唔知放幾耐呢?9月開學的嗎?

簽名被屏蔽

原帖由 VIVIANSHUM 於 08-10-22 00:54 發表
我報了think int'l
同埋分別有2個朋友介紹了一間playgroup係旺角比我,佢地都係由9個月上到4歲,一路都覺得好正唔會轉其他playgroup

旺角邊間呀?可否介紹下?有網址嗎?

I am planning to let my girl get into school one year later since she is small girl. I will keep her in playgroup for this year.
Can you PM me the playgroup in Mongkok? Thanks.

原帖由 VIVIANSHUM 於 08-10-22 12:54 AM 發表
同埋分別有2個朋友介紹了一間playgroup係旺角比我,佢地都係由9個月上到4歲,一路都覺得好正唔會轉其他playgroup

i feel interest too, can u email the information to me? thanks!
email : [email protected]

原帖由 VIVIANSHUM 於 08-10-22 00:54 發表

Would you send me the infomation as well? my email is [email protected]  thanks

原帖由 ppww 於 08-10-21 22:16 發表

n1全日班暑假唔知放幾耐呢?9月開學的嗎? ...

我有去宣美open day ar...不過好快就走左,皆因佢地當日d攤位遊戲起碼兩三歲先識玩,我都係志在睇下環境同睇下d老師ok or not....地方大就夠大,但我對d老師嘅感覺就麻麻,佢地好少主动同d小朋友一齊玩or 溝通,好多通常企係度望住d家長同小朋友玩,好似做風紀咁!只有個別一兩個本身同有d家長好熟嘅先至好傾d...跟住我就同其中一個老師留名報N1, 佢只係好求其咁俾張紙仔我填低電話姓名,我又問關於上堂及關於呢間學校嘅問題,但佢好似好唔想答我咁....所以我整体感覺麻麻....

我果日都喺星期六下午才去嘉心的!
原帖由 ppww 於 08-10-21 22:16 發表

n1全日班暑假唔知放幾耐呢?9月開學的嗎? ...

佳寶好似有!!!

原帖由 dada 於 08-10-30 23:12 發表
佳寶好似有!!!

佳寶 ONLY K1-K3
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

回覆 # 的文章

Can you give me the detail to me through my email
[email protected]
‹ 上一主題|下一主題