用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 美孚區n1全日班
樓主: ppww
go

美孚區n1全日班 [複製鏈接]

喺唔喺在六期平台呢?即在萬事達那邊的多多上面,對嗎?但我唔知附近有龜池,等我落去行吓先!
其實嘉心好嗎?
原帖由 ppww 於 08-9-26 22:55 發表

美孚冰室樓上的平台,即係近烏龜池呢(有好多烏龜),
你知唔知烏龜池在那裡?我阿B好鐘意去睇.

I'm interested in Mei Foo Playgroup....my bb is only 8mth. old....old enough to join??

我其實去過Honey Bee望過,但當日只見到幾個小朋友喺度自己過,按鐘無人開門,所以無揀到佢!
我取得資料如下:
1/Honey Bee Music Playgrouund: for above 1 year old, on every Mon morning, $480/4 sessons
2/ Honey Bee Playgroup: above 18 months, every Tue, Wed, Thurs, Fri and Sat monring: $1980/16 sessons, $1560/12; $1150/8; $600/4
3/ Honey BB Playgroup: 6-12 months, every Sat afternoon, $400/4

原帖由 babychin 於 08-9-27 12:11 發表
Hi Joyce
我係 0708 的媽咪, 上次一起參加生日會的, 我是取回 banner 的 mandy, 原來大家都住附近, 可以多d聯絡.

Joyce & 其他媽咪
hello, 我住在長沙灣, 09年囡囡入n1, 我都係想俾囡囡讀半日, 美孚只有宣美一個選 ...

OK! My daughter's group is for 6 to 12 months old. My daughter is now 大女...!
Or you can also consider Honey Bee Garden which also provides groups for BBs!

原帖由 bbysh 於 08-9-27 23:08 發表
I'm interested in Mei Foo Playgroup....my bb is only 8mth. old....old enough to join??

ppww,
Oh! Sorry!
今日我同囡囡返playgroup時問咗Miss才知有個網址:
http://talentworkshop.blogspot.com/
...不過無乜關於BB playgroup的資科!

原帖由 ppww 於 08-9-26 22:50 發表

哦!thx!

原帖由 joanne1231 於 08-9-27 23:06 發表
喺唔喺在六期平台呢?即在萬事達那邊的多多上面,對嗎?但我唔知附近有龜池,等我落去行吓先!
其實嘉心好嗎?

係呀!係在六期平台,個池有好多好多烏龜ga,
帶你阿B去睇下玩下啦!

原帖由 joanne1231 於 08-9-27 23:34 發表
ppww,
Oh! Sorry!
今日我同囡囡返playgroup時問咗Miss才知有個網址:
http://talentworkshop.blogspot.com/
...不過無乜關於BB playgroup的資科!

都thx啊!
上面唔記得答埋你;
嘉心好唔好;其實我都唔知,因為無其他選擇,
一心係諗住搵間近屋企,唔洗搭車的,唔想阿B辛苦,
或者讀住一年先啦!再再出年阿B大D,K1再搵另一間.

Agreed!我只喺電話登記咗宣美,未報嘉心,你呢?

原帖由 ppww 於 08-9-28 22:58 發表

都thx啊!
上面唔記得答埋你;
嘉心好唔好;其實我都唔知,因為無其他選擇,
一心係諗住搵間近屋企,唔洗搭車的,唔想阿B辛苦,
或者讀住一年先啦!再再出年阿B大D,K1再搵另一間. ...

原帖由 joanne1231 於 08-10-2 00:12 發表

星期二報了嘉心,係叫佢fax張報名表比我,
我填好後再fax番比佢地,而家就等通知約見.
星期日返泓景臺PG,係第一堂,
唔知會唔會真係打風,如果打風就無得返.

原帖由 joanne1231 於 08-10-2 00:12 發表

報了嘉心未?除了宣美,你還有沒有報其他呀?
其實如果近美孚車程不遠的還有邊間有n1全日班呢?

Thanks for your information.  I brought Lam Lam to see the pool yesterday lar.... It's really a good place ....

原帖由 ppww 於 08-9-28 22:51 發表

係呀!係在六期平台,個池有好多好多烏龜ga,
帶你阿B去睇下玩下啦!

我都未報嘉心!宣美好似在18號有open day,你哋会去嗎?
原帖由 ppww 於 08-10-4 15:57 發表

報了嘉心未?除了宣美,你還有沒有報其他呀?
其實如果近美孚車程不遠的還有邊間有n1全日班呢?

18號要返工啊!又無機會去參觀下添!
記得舊年又係星期六,也是要返工不能去!

我囡囡現在讀係嘉心n1上午班, 她每日放學回來都有唱下學校教的歌, 我問佢返學開唔開心, 佢每次都話好開心, 暫時我對嘉心幼兒園印象ok架. 另外,記得當日囡囡面試嘉心時,家長及小朋友一起玩玩具, 而老師只在旁觀察小朋友, 沒有問小朋友問題,又沒有與他們傾計, 真是十分簡單.

原帖由 Tina 於 08-10-6 23:18 發表
我囡囡現在讀係嘉心n1上午班, 她每日放學回來都有唱下學校教的歌, 我問佢返學開唔開心, 佢每次都話好開心, 暫時我對嘉心幼兒園印象ok架. 另外,記得當日囡囡面試嘉心時,家長及小朋友一起玩玩具, 而老師只在旁觀察小朋 ...

嘉心係咪無開放日ga?

honey bee

Can i know where is honey bee and ka sam? thx

原帖由 winnie_lo_18 於 08-10-7 18:46 發表
Can i know where is honey bee and ka sam? thx

嘉心在第六期平台.(美孚冰室上面)
honey bee 就唔知正確位置喇!

原帖由 joanne1231 於 08-10-5 22:09 發表
我都未報嘉心!宣美好似在18號有open day,你哋会去嗎?

我問了;真的有open day 18號(六)11:00-4:00.

原帖由 babychin 於 08-9-27 12:11 發表
Hi Joyce
我係 0708 的媽咪, 上次一起參加生日會的, 我是取回 banner 的 mandy, 原來大家都住附近, 可以多d聯絡.

Joyce & 其他媽咪
hello, 我住在長沙灣, 09年囡囡入n1, 我都係想俾囡囡讀半日, 美孚只有宣美一個選 ...

宣美在18/10(六)有open day啊!
11:00-4:00

原帖由 joanne1231 於 08-10-5 22:09 發表

有無報嘉心?我也報了宣美,不過返半日比較麻煩;
但都報左先!宣美open day你會去嗎?
我諗緊好不好放假去,但我已無乜大假,好擔心d假唔夠用.

‹ 上一主題|下一主題