用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 美孚區n1全日班
go

美孚區n1全日班 [複製鏈接]

美孚區邊間有n1全日班?
   0    0    0    0

回覆 # 的文章

我都係住美孚, 但仍然為BB選幼兒園而煩惱??

原帖由 chelsea_siu_yu 於 08-9-18 22:49 發表
我都係住美孚, 但仍然為BB選幼兒園而煩惱??

你也是預備報明年n1全日班嗎?
好似真的只得兩個選擇:嘉心同Think才有啊!
但不打算報讀國際幼稚園,所以只得嘉心一個選擇.

Hi

我都係住美孚,  N1 可以考慮 宣美..係影都付近..注意嘉心由2008/09 開始k1-k3 無学券...

我都為揀N1 己苦惱... 吾知報think int'l 好定宣美..因 THINK 好貴..己宣美k1-k3 有学券...佳宝就無n1....
所以都吾係有好多揀... 又吾想去太遠怕BB 会辛苦...

唉.... 好煩..又怕N1 interview BB 咩都未識點同人爭.. bb 係 Aug 07

你地呢..住邊呀? 我住盈暉台... 不如大家做個friend 呀可以交留下又可以同bb 一齊玩
my e-mail or msn -  [email protected]
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

dorajoyce:
好慘呀!
我打了好多野,但唔得呀,已經打了兩次喇!
我都係e-mail同你詳談.

原帖由 ppww 於 08-9-19 23:13 發表
dorajoyce:
好慘呀!
我打了好多野,但唔得呀,已經打了兩次喇!
我都係e-mail同你詳談.

好呀有時間就e-mail / pm 我啦
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-03-18/charmain.html

Hi Hi, 我 BB係0706出世,住荔枝角,都煩緊揀邊間nursery 俾阿仔....都有諗過宣美, 不過學dorajoyce話齋得2歲人仔點同人爭呢?..

原帖由 ppww 於 08-9-18 23:15 發表

你也是預備報明年n1全日班嗎?
好似真的只得兩個選擇:嘉心同Think才有啊!
但不打算報讀國際幼稚園,所以只得嘉心一個選擇.

Hi ppww,
嘉心無website 可以參考,請問你有冇關於呢間學校嘅資料呢??Thank you!

原帖由 dorajoyce 於 08-9-19 17:38 發表
Hi

我都係住美孚,  N1 可以考慮 宣美..係影都付近..注意嘉心由2008/09 開始k1-k3 無学券...

我都為揀N1 己苦惱... 吾知報think int'l 好定宣美..因 THINK 好貴..己宣美k1-k3 有学券...佳宝就無n1....
所以都吾係有 ...

我email 係[email protected]  大家住咁近,不如有時間約出來俾阿b做個friend, 我地又可以share湊仔經!!

Hi! boody

係呢,嘉心無website的,想知道佢地多d資料都唔得添,
我只有佢地電話:27423965
佢地而家已經開始可以交報名表,
不過我還未得閒去取報名表,
佢地n1全日班學費係$3,200
我阿B係0701大B,打算報明年n1全日班,
你也打算同你阿B報明年n1全日班嗎?
我一直以為宣美有n1全日班,原來佢地n1只得半日班.

HI,
我個囡係07年12月尾, 我相信是我O地D BB中最細嗰一個, 我睇教育局網頁的視學報告,宣美表現好似一般, THINK其實係邊GA?入唔到個WEBSITE, 你O地會否考慮九龍塘的學校? 其實我想個女先讀半日N1,等佢適應下才考慮讀全日班。有冇介紹呢?

原帖由 chelsea_siu_yu 於 08-9-22 00:17 發表
HI,
我個囡係07年12月尾, 我相信是我O地D BB中最細嗰一個, 我睇教育局網頁的視學報告,宣美表現好似一般, THINK其實係邊GA?入唔到個WEBSITE, 你O地會否考慮九龍塘的學校? 其實我想個女先讀半日N1,等佢適應下才考慮讀 ...

Hi

Think Int'l wed- site
http://www.think.edu.hk/chi/homemei.php

原帖由 bloody 於 08-9-21 08:19 發表

我email 係[email protected]  大家住咁近,不如有時間約出來俾阿b做個friend, 我地又可以share湊仔經!!

e-mail to you la....

dorajoyce:

我前日有pm比你呀!你見倒嗎?

Hi, 我都喺住喺美孚,我打算幫啊女揾宣美,因為有朋友個女讀過,好似幾好,但我都要check清楚喺幾時報名!我個女而家返緊美孚裡的playgroup,好家庭式。
大家可以有新料再交流吓!

原帖由 joanne1231 於 08-9-22 23:02 發表
Hi, 我都喺住喺美孚,我打算幫啊女揾宣美,因為有朋友個女讀過,好似幾好,但我都要check清楚喺幾時報名!我個女而家返緊美孚裡的playgroup,好家庭式。
大家可以有新料再交流吓! ...

你好呀, 我個 b 係 0707 架, 都係住o係美孚, 你話美孚有 Playgroup, 我好有興趣知呀, 可否分享下.

你地好呀, 我都係住0係美孚, 我都好希望有機會的話, 一齊出黎, 我地亞 b 又有伴玩, 而我地又可以互相交流下.

我的電郵 : [email protected]

回覆 # 的文章

hi, 你地好呀! 我住荔枝角都煩緊讀咩n1同附近有咩好既playgroup, 請比d意見或pm我, Many thanks!
‹ 上一主題|下一主題