用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 2009 - K1 課堂內容
go

2009 - K1 課堂內容 [複製鏈接]

各位,

有無人知, 現在上堂學緊什麼東西, 手冊又無寫, 仍是遊戲嗎 ?
   0    0    0    0

我會問囡囡今日玩咩o野...食咩o野,,,
囡囡都有講的.
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

昨天我問仔仔學校有無讀書, 佢話有, 教apple apple, 我見英文書第1課係apple, 可能正式開始教書!

最近個仔常說 : 什麼合子聖神亞曼, 但沒有說什麼apple?

原帖由 elaine_272 於 08-9-17 14:40 發表
昨天我問仔仔學校有無讀書, 佢話有, 教apple apple, 我見英文書第1課係apple, 可能正式開始教書!

可能你個仔係講, 聖父, 聖子及聖神, 阿曼;
好似每次食茶點都會講;

原帖由 ktc1203 於 08-10-2 09:04 發表
最近個仔常說 : 什麼合子聖神亞曼, 但沒有說什麼apple?

應該係 "因父, 及子, 及聖神之名, 阿孟" 每日茶點同放學前都要唸.

但我都問過我個女, 老師有無教書入面果d野呀? 佢又話無呀~

我囡囡話:有教APPLE, BOY呀~

原帖由 minimon 於 08-10-2 13:39 發表
應該係 "因父, 及子, 及聖神之名, 阿孟" 每日茶點同放學前都要唸.

但我都問過我個女, 老師有無教書入面果d野呀? 佢又話無呀~
晴晴的網頁

我囡囡係屋企時不時都講"因父, 及子, 及聖神之名, 阿孟"
晴晴的網頁

我問過老師, 佢話唔會攞書出嚟教, 但會同佢地讀

原帖由 minimon 於 08-10-2 13:39 發表

‹ 上一主題|下一主題