用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 私人屋苑教游泳
go

私人屋苑教游泳 [複製鏈接]

Dear all:
我住在港鐵上蓋某屋苑,近期屋苑管理公司,多番為難屋苑內的私人游泳教練,小兒自6歲開始跟私人教練學游泳,現在11歲,四式巳學會了,仍參加小組的練水,我覺得私人教練時間上彈性大,有選擇性,教練也會鼓勵我的小朋友參加分齡比賽,游冬泳等活動,我當然希望她仍可在屋苑內教游泳,所以我想問問大家你們住的屋苑有否私人教練教游水,情況是如何?(教練也是屋苑的住客)

0    0    0    0

醒目開學勳章

回覆 # 的文章

點樣為難教練呢?  大家都係住客(教練都係呀), 屋苑管理有權嗎???  就當係長輩教下小朋友都不可以??

屋苑大堂貼了張通知話會所設施不應涉及商業活動,教授游泳除非是親屬關係,否則會終止其活動及要求離開,我都覺得佢地無權這樣做,現在d工作人員會在池邊行來行去,見到d教練在教游泳便會在他們身旁講那些不可以在私人會所教游泳,叫他們中止教授,否則......等說話,唔知其他屋苑,有否類似的情況?

原帖由 cy101 於 08-9-16 12:38 發表
點樣為難教練呢?  大家都係住客(教練都係呀), 屋苑管理有權嗎???  就當係長輩教下小朋友都不可以??

原帖由 mayc 於 08-9-16 13:09 發表
屋苑大堂貼了張通知話會所設施不應涉及商業活動,教授游泳除非是親屬關係,否則會終止其活動及要求離開,我都覺得佢地無權這樣做,現在d工作人員會在池邊行來行去,見到d教練在教游泳便會在他們身旁講那些不可以在私人會 ...

佢鬼知洗唔洗錢, 我免費教都唔得呀, 我唔認係商業你都冇我符架喎

醒目開學勳章

原帖由 mayc 於 08-9-16 13:09 發表
屋苑大堂貼了張通知話會所設施不應涉及商業活動,教授游泳除非是親屬關係,否則會終止其活動及要求離開,我都覺得佢地無權這樣做,現在d工作人員會在池邊行來行去,見到d教練在教游泳便會在他們身旁講那些不可以在私人會 ...

都好惡下喎, 咁係咪suppose 個個係度游都係游泳高手先, 朋輩互相指點下都有嫁, 個權限駛唔駛咁大呀!!!!

my girl learns swimming with a private coach in the club house swimming pool also, no problem here bor!
if they ask just tell them the coach is ur friend lor.
how to prove le?
the club house didnt said "NO GUESS" ma!!

dear all:
我同你地的想法都一樣,但個教練可能真是教得幾好,所以找他教游泳的學生都好多,所以他由朝都晚,一星期六日都在游泳池,明眼人都知他是教練,我地之前都唔"show"管理公司,但他們成日煩住晒d教練,攪到d教練教唔到d學生,你地住的屋苑會否這樣?

原帖由 yan316 於 08-9-16 22:39 發表
my girl learns swimming with a private coach in the club house swimming pool also, no problem here bor!
if they ask just tell them the coach is ur friend lor.
how to prove le?
the club house didnt sa ...
‹ 上一主題|下一主題