用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 德信中學vs浸大王錦輝中學
go

德信中學vs浸大王錦輝中學 [複製鏈接]

請問有否家長知道此2間學校之校風如何??
校長老師有愛心嗎??    
   0    0    0    0

原帖由 hilarywdv 於 08-9-15 21:16 發表
校長老師有愛心嗎??    

我家住德信付近,常常看到啲學生在商場聚集及大聲叫,玩到郁手郁腳,又聽到惠康啲收銀員講有些學生在超巿偷竊.王錦輝就唔知啦.

原帖由 hilarywdv 於 08-9-15 21:16 發表
校長老師有愛心嗎??    

王錦輝學生幾好,但中學老師真係麻麻....好'求其'!唉!
但今年多好多新老師,仍需觀察!但實在看到學校(校長)努力中。。。
始終學校好新需要時間,如小朋友較自律及自立比較好一點。

但為甚麼老師流失率那麽高呢??
這是否因校長力不從心?  他請的老師做不到
他的要求, 通常直資學校做得成功, 一定要全校職員同一心, 要有共同目標o  

學校website都不是太清楚, 家長想知的問題
學校都沒有仔細盡錄o

德信滿咀就是「理念」,睇穿就知係「空想」,自欺更欺家長,學生的行為和公開試成績,有目共睹﹝不忍卒睹﹞。
王錦輝還可以懂得配合現實社會,實事求是。

原帖由 b-7 於 08-10-21 20:41 發表
德信滿咀就是「理念」,睇穿就知係「空想」,自欺更欺家長,學生的行為和公開試成績,有目共睹﹝不忍卒睹﹞。
王錦輝還可以懂得配合現實社會,實事求是。 ...

可以講得清楚一點嗎 ?
‹ 上一主題|下一主題