用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇天水圍媽咪,小學一問?
go

有冇天水圍媽咪,小學一問? [複製鏈接]

因我在九龍搬來天水圍只是2年幾,不太認識這裡的學校,我仔仔幼稚園是在什麼出名學校讀,只是在佛教林黄明慧幼稚園讀,我仔仔本身較為活躍和專注力不足好意比周邊事物分散注意,所以揀小學都好頭痛,我想在這三間學校選一間香港學生輔助會小學,循小,梁球琚(天瑞),但本人其實比較喜歡梁球琚,但佢好似不是活動教學是嗎??同埋對這三間學有乜睇法,還有冇其他學校介紹,thank you!!msn/e-mail: [email protected]
   0    0    0    0

原帖由 ivy62341 於 15/9/2008 03:44 PM 發表
因我在九龍搬來天水圍只是2年幾,不太認識這裡的學校,我仔仔幼稚園是在什麼出名學校讀,只是在佛教林黄明慧幼稚園讀,我仔仔本身較為活躍和專注力不足好意比周邊事物分散注意,所以揀小學都好頭痛,我想在這三間學校選 ...

較為活躍和專注力不足好意比周邊事物分散注意

~香港學生輔助會小學
2009度轉活動教學.....新校長教2-3年度o.k....位址一般但有6 yrs 校車 free..
書費一个學期 $1100.....

~循小
活動教學...但5-6年班谷.....自由....功課吾多..但一條龍中學吾得..
書費一个學期 $1300

~梁球琚(天瑞)
不是活動教學....校長o.k.....miss..o.k.  但是活動型+注力不足...小朋友辛苦

但本人其實比較喜歡梁球琚,但佢好似不是活動教學是嗎??同埋對這三間學有乜睇法,還有冇其他學校介紹,thank you!!msn/e-mail: [email protected]

原帖由 ivy62341 於 15/9/2008 03:44 PM 發表
因我在九龍搬來天水圍只是2年幾,不太認識這裡的學校,我仔仔幼稚園是在什麼出名學校讀,只是在佛教林黄明慧幼稚園讀,我仔仔本身較為活躍和專注力不足好意比周邊事物分散注意,所以揀小學都好頭痛,我想在這三間學校選 ...

pls check your mail

laiheiyau thank you!!我地诀定揀伊小(天耀).

laiheiyau thank you!!我地诀定揀伊小(天耀).
‹ 上一主題|下一主題