用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 德信VS浸大王錦輝
go

德信VS浸大王錦輝 [複製鏈接]

請問有否家長知道那一間好些???  請給些意見?
   0    0    0    0

原帖由 hilarywdv 於 08-9-14 00:43 發表
請問有否家長知道那一間好些???  請給些意見?

德信Band 1

德信Band 2

請問這兩間學校的校風如何呢??  老師們又怎樣呢??

德信有band1& band2, 佢係自行收生, 而馬鞍山只得一間津貼英中, 另外就得德中,甘佢自行收生可收番dband1生, 甘至於德小就band1尾orband2頭都會有去自己間中學, 但要一早選佢, 如果係band1尾, 一早5選佢, 一定入唔番, 我有friend係德小band1 中至尾, 抽九華唔得, 去德中搞門唔收.
其他有好多直屬中學都收好多自己小學既band2生, 好似陳x琪, 瑪神.....
浸小5知!

原帖由 hilarywdv 於 08-9-15 21:08 發表
請問這兩間學校的校風如何呢??  老師們又怎樣呢??

原帖由 catcatmom 於 08-9-16 00:00 發表
德信有band1& band2, 佢係自行收生, 而馬鞍山只得一間津貼英中, 另外就得德中,甘佢自行收生可收番dband1生, 甘至於德小就band1尾orband2頭都會有去自己間中學, 但要一早選佢, 如果係band1尾, 一早5選佢, 一定入唔番, ...

"而馬鞍山只得一間津貼英中, 另外就得德中,"...
are u sure......"德中"...."一間津貼英中"....???

德中是直資的,我朋友的兒子今年在德中讀中一。

原帖由 898998 於 08-9-16 15:23 發表

are u sure......"德中"...."一間津貼英中"....???

甘老師們如何呀! 有愛心嗎? 學校風氣又OK嗎?  請各位提點吓? 因為不太熟識此校?  謝謝o   

其實馬鞍山應該係一個英中都無,除了德中, 但之前bk家長提過一間, 但都搵唔到, 沙田就大把,要搵答案係這裡

[email=http://chsc.edb.hkedcity.net/secondary/]http://chsc.edb.hkedcity.net/secondary/[/email]

原帖由 898998 於 08-9-16 15:23 發表

其實我想知多些此校之校風, 可否給些意見o
‹ 上一主題|下一主題