用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 學校飯盒供應商
go

學校飯盒供應商 [複製鏈接]

你地既小朋友有冇食過”澳華”供應既飯盒??有何評價?
   0    0    0    0

原帖由 ry 於 08-9-13 00:27 發表
你地既小朋友有冇食過”澳華”供應既飯盒??有何評價?

小兒今年小一, 學校供應商就是澳華. 因為學校可以給家長做午膳義工, 所以我親身見識到實物.

評價是...hmm...不如我倒說, 緊記要選擇一些有汁陪著的餐單. 因為沒有寫明有'汁'的, 我見那些飯/意粉真的是很乾.

她係活力午餐

我哋係漢x ,都係超難吃的
原帖由 mamee 於 08-9-13 10:19 發表

小兒今年小一, 學校供應商就是澳華. 因為學校可以給家長做午膳義工, 所以我親身見識到實物.

評價是...hmm...不如我倒說, 緊記要選擇一些有汁陪著的餐單. 因為沒有寫明有'汁'的, 我見那些飯/意粉真的是很乾. ...
[URL=http://www.upload-image.org][IMG]http://www.upload-image.org/img/b7b0b24b3c414187393fd33c9fbeab15/new33.gif[/IMG][/URL]

阿仔間學校都係活力午餐.
唔知味道如何, 因為我哋送飯俾佢的.

阿仔小一小二都係活力, 小三轉用澳華就出事,
十月又轉回活力

Thanks you 各位,
咁都係自己帶好.

版主

我亞女 小一至小四都係活力, 每日有 4款選擇, 都唔錯

如果可以自己做飯給小朋友,當然係最好。
自己因在學校工作,有機會每日都食飯商供應嘅飯.因為我地職員要負責監察,其實味道同品質都唔錯,可能現今的小朋友太幸福,所以比較"奄尖"

阿仔間學校係maxims

阿仔今年小一,一直都好期待在學校吃午餐。明天就開始在學校吃午餐,其供應商也是澳華,希望不是好差啦。

我仔女係Macy, 佢地話幾好味! 以前係帆船, 佢地話一般.

我個女果間用"盈信"佢話幾好味, 每日有5款選擇, 當中有一款係素食.

原帖由 軒Mother 於 08-9-14 17:46 發表
如果可以自己做飯給小朋友,當然係最好。
自己因在學校工作,有機會每日都食飯商供應嘅飯.因為我地職員要負責監察,其實味道同品質都唔錯,可能現今的小朋友太幸福,所以比較"奄尖" ...

同意x100.
我仔去年是九至五(swire), 有pizza hut 嘅6"pizza, 他超開心.  今年是美味國際, 開學2weeks 暫時ok.

原帖由 Kennisliu107 於 08-9-16 13:17 發表

同意x100.
我仔去年是九至五(swire), 有pizza hut 嘅6"pizza, 他超開心.  今年是美味國際, 開學2weeks 暫時ok.

WOO.......
好勁ar
乜而ga既小朋友敢好既?

原帖由 fatcoco 於 08-9-15 22:53 發表
阿仔今年小一,一直都好期待在學校吃午餐。明天就開始在學校吃午餐,其供應商也是澳華,希望不是好差啦。

請告知囝囝食後的評價

原帖由 wewe 於 08-9-15 10:59 發表
阿仔間學校係maxims

我個仔間學校都係mx(原美).  佢話很難食.    你阿仔怎樣評價 ?

我女兒讀果間小學今個學期轉左用Macy,女兒都話OK...之前果間,一D話OK.一D話難食...但都食左幾年...所以轉一轉口味...
我們學校每次選飯商時,都會安排試食...Macy和德國XX係其中兩間較為理想的公司,原先選德國XX,但他們唔學校收CASH(女女間學校很多家長選擇交CASH,為大局著想)最後沒採用它...
原帖由 kaayee 於 08-9-16 00:05 發表
我仔女係Macy, 佢地話幾好味! 以前係帆船, 佢地話一般.

原帖由 mamee 於 08-9-13 10:19 發表

評價是...hmm...不如我倒說, 緊記要選擇一些有汁陪著的餐單. 因為沒有寫明有'汁'的, 我見那些飯/意粉真的是很乾. ...

係呀,澳華飯盒個女上次食意粉都係話好乾,另外汁料太小
不過好好彩下個月學校會轉另一間

我個仔那間食維他(香港美食), 佢話都幾好味, 日日都食晒, 上年食帆船就差, 試過盒飯有釘書釘, 又試過異味, 好彩食左無肚痛!
‹ 上一主題|下一主題