用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男仔20分,循道定協和﹖
go

男仔20分,循道定協和﹖ [複製鏈接]

有冇人再講下呢兩間學校tim?
其實係三間 循道/協上/協下
   0    0    0    0

原帖由 Xenc 於 11/9/2008 12:06 PM 發表

循道 la....

可否分析一下

.......推

首先,
循道屬31網, 分循上/循下 各 2班
協上屬32網, 有5班, 但2010年搬去深水埗
協下屬32網, 有5班

上年bk mami 話因循道收生少又多人喜歡, 20分都屬機會微, 協上/協下 就機會高.

我去年囡囡得15分, 住32網, 所以選協下, 結果都唔入, 到大抽獎才入, 我有諗過循道, 但機會微, if 大抽獎唔入協下又會影响"扣門".......又32網除了油天&協和, 其他都唔好, 所以我選協下.

我唔知你住哪一個網, if 31, 我會選循道.  希望幫到你!

原帖由 Xenc 於 08-9-11 12:06 發表
yvonne (^-^), 曉晴已經小五啦!

原帖由 曉晴媽咪 於 08-9-16 15:11 發表
首先,
協下屬32網, 有5班

上年bk mami 話因循道收生少又多人喜歡, 20分都屬機會微, 協上/協下 就機會高.

我去年囡囡得15分, 住32網, 所以 ...

我都係net32呀。我唔揀天主教學校,區內直頭得返一間協和心儀。係呢,你知唔知,論三文兩語,協上好定協下好呀﹖唔知兩間學校特色係點呢﹖

細細力.....................推

32校網

我都係32校網嫁, 乜都唔識, 本身又要返工, 根本就無機會去d學校同人地d家長收風..唉!

我心水係大角咀天主教同海帆道果間, 協下囉.
協上改咗40校網喎, 即變成網外, 機會唔會細咗咩??

仲有油天係31, 唔係32嫁. 所以, 32就係好少中或上等質素嘅小學囉..

希望有人比d意見我地啦.

原帖由 曉晴媽咪 於 08-9-16 15:11 發表
首先,
協下屬32網, 有5班

我去年囡囡得15分, 住32網, 所以 ...

Xenc,

我都係32網, 真係唔知點揀好, 但點解你唔揀天主教學校呢? 你覺得唔好呀? 下個星期就交表, 好心煩呢!!!

原帖由 262806 於 08-9-18 10:16 發表
Xenc,

我都係32網, 真係唔知點揀好, 但點解你唔揀天主教學校呢? 你覺得唔好呀?

哦,只因我地係基督徒,咪揀返基督教lor。
天主教學校好好呀,我地自己唔適合啫

循道比協和難入,我個女上年就有個同學仔扣門考不到循道,扣門協和卻收了她。

原帖由 Xenc 於 08-9-18 12:47 發表

哦,只因我地係基督徒,咪揀返基督教lor。
天主教學校好好呀,我地自己唔適合啫

我想問下, 你有冇資料, 2間大角咀天主教(一間新一間舊)有咩分別呢?

如果你一定要揀基督教學校, 除咗協和, 仲有基榮可以揀既!
‹ 上一主題|下一主題