用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若瑟英文小學 請問功課多嗎?
go

請問功課多嗎?

我仔仔今年報小一, 請問聖若瑟的功課多嗎?  深嗎?  是傳統教學?

原帖由 0203Ma 於 08-9-10 10:11 發表
我仔仔今年報小一, 請問堅若死瑟的功課多嗎?  深嗎?  是傳統教學?

0203Ma, st. jo 係傳統學校黎ka. 佢地個website 都有ka. 仲有ian 依家只有2 樣功課好簡單. 班主任話之後每日有5樣左右. 你想細仔考下...

Thanks ianmami, 但程度深嗎? 如以sfa 聖芳濟各比又如何?  因 SFA 也是英文小學, 但聽聞程度深 and 谷, st. jo 是 same type 嗎?

原帖由 ianmami 於 08-9-10 11:18 發表

0203Ma, st. jo 係傳統學校黎ka. 佢地個website 都有ka. 仲有ian 依家只有2 樣功課好簡單. 班主任話之後每日有5樣左右. 你想細仔考下...

原帖由 0203Ma 於 08-9-10 11:25 發表
Thanks ianmami, 但程度深嗎? 如以sfa 聖芳濟各比又如何?  因 SFA 也是英文小學, 但聽聞程度深 and 谷, st. jo 是 same type 嗎?

同sfa 相比, sfa程度以數學高過st。 jo 因佢地有中文數仲要讀高半級。 
st。 jo 同sfa 用同一樣的英文書。 英文數。 我現在知st。 jo 要求的紀律比sfa 可能要求多一點, 因st。 jo 係男校, 相對好似要嚴d