用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問唔讀公文, 要一個月通知嗎?
go

請問唔讀公文, 要一個月通知嗎? [複製鏈接]

如題! 唔該!
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我早一個星期話比老師聽暫停,老師話冇問題!

stop autopay & inform the centre 1 week before.

原帖由 may22999 於 08-9-10 08:40 發表
我早一個星期話比老師聽暫停,老師話冇問題!

唔該曬各位!

我join果陣時好似話, 一個月通知, 我已stop了auto pay, 但我個仔又唔想讀, 如果太早通知,大家都可能無心機.

thks !

原帖由 dleelm 於 08-9-10 10:16 發表
stop autopay & inform the centre 1 week before.

醒目開學勳章

我冇用自動轉賬交學費,所以想停就停。

Kumon handbook 話係前一個月 ge 20號 or before, 重要填 form!  u better double check check la.
原帖由 catcatmom 於 08-9-10 10:27 發表
唔該曬各位!

我join果陣時好似話, 一個月通知, 我已stop了auto pay, 但我個仔又唔想讀, 如果太早通知,大家都可能無心機.

thks !

我報公文時候, 我都5知經常要repeat, d note 做完又做, 99分都要重做, 話d字唔靓喎!我個小朋友來學中文,唔係學書法, 我問番個老板娘, 我個仔d字係唔夠女仔果d靚, 但好清楚喎! 佢即刻無出聲, 佢睇都未睇, 就話我個仔d字唔靚.

一陣又話重做係溫習, 亞仔做第一次99分, 第二次8x分, 皆因無心機, 唔明99分都要重做, 佢收500蚊/m, d野又重複4/5次, 真係好多過"搶" !

佢仲要我一個月前既20號通知, 佢都short short 地, 又要填form?? auto pay 都stop左啦!

我亞仔已算好叻, 做2/3次, 讀陳xx 個小朋友做4次, 佢仲係全級第5名. 佢亞媽就cut埋!   

可能只係我果間係甘, 不是每間公文都係.

原帖由 asinai 於 08-9-10 13:37 發表
Kumon handbook 話係前一個月 ge 20號 or before, 重要填 form!  u better double check check la.

我又是想幫阿女stop左中文公文, 因為讀得唔開心, 每份功課起碼做兩次, 做親公文都"喊咁口". 加上剛升小一不適應上課時間長, 回家已很倦, 要佢做公文,就"恰眼瞓",看見她都覺得辛苦!

原帖由 catcatmom 於 08-9-10 16:10 發表
我報公文時候, 我都5知經常要repeat, d note 做完又做, 99分都要重做, 話d字唔靓喎!我個小朋友來學中文,唔係學書法, 我問番個老板娘, 我個仔d字係唔夠女仔果d靚, 但好清楚喎! 佢即刻無出聲, 佢睇都未睇, 就話我個仔d ...

亞仔補中, 因市面上中文係好少,相對數學就大把, 唔冼去公文,英文仲多course, 數同英係大把好既補習班.
甘我報公文之前都知係要repeat, 但我覺得d細路唔勤力,做錯曬, 導師甘咪要佢重做囉!
點知o里排我細心去睇吓公文,發覺有問題, (亞仔投訴好幾次) 我幫埋亞仔check埋答案, 最後問朋友借埋d卷做arm曬, 都要重做. 甘好明顯拖長時間, 如果你k3開始學,會好d, 因大把時間被佢dumm波鐘.   公文既中英係不斷比你睇&聽d中英生字, 5多5少都比你小朋友記到一些生字, 佢地係唔教, 亞仔話要自已去思想, 最後老師只係比番個答案. 我與亞仔開完會之後, 再落去, 係唔多唔少學到d野, 但成效好低, 結果大家都覺得唔值得再讀落去.

我個仔做重左3次, 另外街坊個女做4次,讀名校既男仔又係做4次.佢地都話無做錯都要再做.

原帖由 shanma 於 08-9-11 23:38 發表
我又是想幫阿女stop左中文公文, 因為讀得唔開心, 每份功課起碼做兩次, 做親公文都"喊咁口". 加上剛升小一不適應上課時間長, 回家已很倦, 要佢做公文,就"恰眼瞓",看見她都覺得辛苦!

...

我剛剛報了它們的簡介會,我都會去聽,但報唔報,就真係要想一想。因為我個仔唔多like repeat and repeat 的。

多謝分享,因為我都考慮緊個course

原帖由 catcatmom 於 08-9-12 11:01 發表
亞仔補中, 因市面上中文係好少,相對數學就大把, 唔冼去公文,英文仲多course, 數同英係大把好既補習班.
甘我報公文之前都知係要repeat, 但我覺得d細路唔勤力,做錯曬, 導師甘咪要佢重做囉!
點知o里排我細心去睇吓公文, ...

洗麥通知佢,自己去銀行cut,好快3,2 日攪掂,如是公司去cut起碼10-14天
‹ 上一主題|下一主題