用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 博愛醫院歷屆總理聯誼會鄭任安夫人學校 鄭任安夫人千禧小學...part III
樓主: tszyau2000
go

鄭任安夫人千禧小學...part III [複製鏈接]

我報到啦! 好彩前日靈機一觸, sente-mail比你. 因為我知你知頂番黎. 終於比我估中咗, 幾時都話你叻啦!

Bunny, 你好嗎?

我地又可以繼續傾計啦!

原帖由 tszyau2000 於 08-9-17 11:06 發表
你終於識路返lai 搵我地la

仲有joivema同chunma...吾知幾時知頂返lai e 到呢

tszyauma,

今年tszyau係唔係繼續跳舞呀? 今年jovie除了同tszyau繼續跳繩之外, 仲參加咗英文集誦. 我好鍾意jovie參加哩個新課外活動, 因為感覺斯文d  

原帖由 tszyau2000 於 08-9-24 16:09 發表
果然係一個精伶kei 媽咪ar  

tszyauma,

想請問你知唔知道學生嘅健康檢查係學校同佢地去, 還是要家長帶去? 我唔記咗, 如果係就要請假啦! THANK YOU !!!

原帖由 tszyau2000 於 08-9-28 15:02 發表
tszyau 無份跳舞ar...同jovie 一樣跳繩...tszyau 同jovie 真有緣ar..又係有份參與英文集誦ar ..我都好開心亞囡被選中...因為可以訓練下tszyau d 英文...而且又係另一個新嘗試 ...至於斯文...都幾難 ...

今日請假去咗檢查啦! 其實本身今日係比jovie檢查嘅日子, 突然o個日見到張預約信先知要去. 跟住記起去年係daddy去, 所以忘記晒成個程序. 不過, 經過今次之後知道點做啦! 點解你地咁好剛巧係暑假日子, 希望下年我都可以係暑假日子啦, 唔駛專登早退同坐的士接送, 好"溶"呀

原帖由 tszyau2000 於 08-10-3 20:13 發表
你暑假吾得閒呢...照計我地係暑假果時去check ka wor...吾緊要kei..你跟通告個tel 打去再約期...最好有家長陪同la..因為姑娘會問d 有關小朋友日常kei 野ka..如果工人姐姐去就無甘好law...不過都好快攪好kei jet...你 ...

好呀!! tszyauma, 鍚晒你!!

原帖由 tszyau2000 於 08-10-9 23:14 發表
甘你張預約信幾時收到ka ..如果向暑假前收到kei..你米早d打電話去改期law...至於我同chunma 點解剛巧係暑假檢查...甘又吾清楚wor..小一暑假果年已經係安排向暑假la wor..我估第一年做開向暑假檢查kei...之 ...

tszyauma, 好耐無同你傾計啦! 近期D工作真係一浪接一浪呀! 我上星期才由北京做完o野回來, 接著今個星期又要去廣州開會, o黎緊星期六又要做o野, 攪到無時間同jovie溫書. 謂有靠以往做法, 係咁做練習啦! 好彩每次都做開練習, jovie都無太大怨言, 可能因為我用"high school musical"套戲來引佢啦!只要佢比心機溫書, 考完試就會帶佢去睇戲.tszyauma, 你同tszyau一定在努力中.

大家加油呀!!!!!

原帖由 tszyau2000 於 08-10-26 15:33 發表
仲有一星期就考試la...大家一定努力緊呢...預祝大家d小朋友考試順利

各位:

終於考完試啦! 可以輕鬆吓啦!!

tszyauma,

我地真係好耐好耐無傾計啦!! 我曾經係公司偷空上o黎, 唔知點解睇極都係舊o野! 我由十月忙到依家,剛剛好少少.係哩2個月, 去完北京, 再去廣州, 緊住忙香港嘅functions, 真係好辛苦! 仲要加埋上次考試, 同jovie見面已經少, 仲要成日提佢溫書呀, 做練習預備考試呀! 真係連自己都覺得自己好煩. 但有無辨法, 三年級o的功課真係深咗少少.所以今次出來嘅成績係低咗o的, 但我心裡面都ok, 因為我無時間同佢溫, 只係考試嘅時候同佢溫下書, 好彩之前叫佢做練習佢都交足功課比我. 所以黎緊嘅考試, 都希望努力可以比上次進步.

集誦比賽嘅時候就是我最忙嘅時候, 所以我沒去. 我知個囡有o的失望, 因為我未試過唔參與佢嘅表演或比賽, 但今次真係無計,好彩,她們好叻, 取得冠軍, 返到屋企已經比開心淹蓋晒唔開心嘅事啦! tszyauma, 佢地係唔係真係做得好精彩呢?  

聖誕會去邊度玩呀? 我地會係紅日o個幾日玩, 同埋元旦jovie跟童軍去3日camp, 其他日子我會開始同佢溫書啦!!

tszyau上次考試成績點呀??? ok嗎?

原帖由 tszyau2000 於 08-11-18 22:40 發表
bunny 兔仔~~
你去左邊ar..甘耐吾見人kei

joviema~~

1128 大會堂英文集誦比賽ar..你會吾會抽時間去睇ar...今年我又可以親身到現場睇佢地表演la ...

tszyauma,

HaPPY NEw Year!! 話咁快就過咗個假期啦!! 但係我地嘅溫書大計就失敗咗啦!! 所以要趕緊由今天開始啦!

你同囡囡去咗邊處慶祝呀!!! 新嘅一年希望各位小朋友學業進步啦 ! 但最緊要身體健康.

考試日子越黎越逼近, 大家要加油呀!!!!

P.S. 好呀! 比賽片段就麻煩你有時間send 比我啦 !! Thank you!!!

原帖由 tszyau2000 於 08-12-23 18:08 發表
wa...你真的真的好忙ar...記住忙時忙..保重身體ar ...至於去吾到英文集誦..吾緊要la..相信jovie 明白媽咪kei 工作好忙kei..la..聖誕節有幾日去玩...同個囡玩番夠本la.. ...集誦比賽當然精彩la...我 ...

大家加油呀!!!!

原帖由 tszyau2000 於 09-1-5 11:15 發表
其實我同tszyau 向e個假期都無咩野溫到甘ar... ...始終假期la...無咩mood...我地都係靠e個星期全力以赴咋...講真ar..e次真係多野溫d kei...大家一齊加油努力..加油努力...考完就可以開開心心放cny 假期:wahaha ...
‹ 上一主題|下一主題