用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 樂基幼兒學校(駿景園) Any child attend the GE class this year?
go

Any child attend the GE class this year? [複製鏈接]

My daughter is now attending the GE class (K1 - PM class of internation class). I would like to see if we can meet some of her friends here.

0    0    0    0
Chloeliumama

hihi

我個囡都係 GE 班 :)
教育王國以外之相冊連結已被刪除

睇你大頭相叫 chloe, 請問你個囡係咪叫 Chloe

我個囡又係叫 Chloe 呀

Yes, yes. My daughter is also called Chloe. So both Chloe in the GE class then.

Please check PM

我囡囡都係GE班,又係叫Chloe,咁即係有3個Chloe囉,老師叫Chloe,佢地咪會一齊應囉,heehee...

乜咁橋既, 請問你地係咪都住沙田架, 家長會你會唔會都出席呢, 到時相認一下好嗎?

原帖由 AngelCat 於 08-9-16 23:59 發表
我囡囡都係GE班,又係叫Chloe,咁即係有3個Chloe囉,老師叫Chloe,佢地咪會一齊應囉,heehee...

今個星期六家長會我都會去架,請問知唔知可唔可以帶小朋友去呢?我地住係馬鞍山,你地又住邊頭呢?:

原帖由 Chloeliumama 於 08-9-11 17:53 發表
Yes, yes. My daughter is also called Chloe. So both Chloe in the GE class then.

Please check PM

你 send pm 俾我呀, 我收唔到呀

原帖由 AngelCat 於 08-9-17 23:28 發表
今個星期六家長會我都會去架,請問知唔知可唔可以帶小朋友去呢?我地住係馬鞍山,你地又住邊頭呢?::" />

hello, 原來咁多人囡囡都叫 Chloe, 老師一見 Chloe 會唔會有幾位小妹妹舉手呢

我住沙田架, 星期6家長會都會去架

金毛B媽我send左PM比你架, 唔知點解你收唔到呢, 唔緊要啦, 今個星期六大家相認一下再傾啦!

原帖由 金毛B媽 於 08-9-18 14:54 發表

hello, 原來咁多人囡囡都叫 Chloe, 老師一見 Chloe 會唔會有幾位小妹妹舉手呢

我住沙田架, 星期6家長會都會去架

原帖由 Chloeliumama 於 08-9-18 15:55 發表
金毛B媽我send左PM比你架, 唔知點解你收唔到呢, 唔緊要啦, 今個星期六大家相認一下再傾啦!

我今個星期 6 叫左我老公去呀, 因為大仔要學野, 2:30 先放, 所以我去唔到呀

只可以下次再相認喇

Aiya, 因為太多人相認唔到添, 我有問到Miss Janet, 佢話真係有3個Cholie in the class, 不過淨係我個囡先用Chloe個名, 其他兩個小朋友佢地會叫佢地既中文名wor!

原帖由 金毛B媽 於 08-9-19 09:58 發表

我今個星期 6 叫左我老公去呀, 因為大仔要學野, 2:30 先放, 所以我去唔到呀

只可以下次再相認喇

原帖由 Chloeliumama 於 08-9-22 11:25 發表
Aiya, 因為太多人相認唔到添, 我有問到Miss Janet, 佢話真係有3個Cholie in the class, 不過淨係我個囡先用Chloe個名, 其他兩個小朋友佢地會叫佢地既中文名wor!

...

哦...原來係咁

你地囡囡幾多月出世呀, 我個囡係最細個位呀, 都驚佢跟唔上呢, 我覺得佢仲好 BB 呀

我個囡2月出世, 係大女, 不過佢都係好BB架!

原帖由 金毛B媽 於 08-9-22 17:37 發表

哦...原來係咁

你地囡囡幾多月出世呀, 我個囡係最細個位呀, 都驚佢跟唔上呢, 我覺得佢仲好 BB 呀

咁你囡囡有沒有坐校車呀 ??

我個囡而家日日係屋企唱 "樂基幼稚園" 校歌呀

佢睇黎, 返學返得好開心呀

有呀,佢係搭去帝堡城個條校車線既!你個張用戶相o個個係咪你囡囡黎架?我個囡話認得佢,叫做曉晴,係咪?

原帖由 金毛B媽 於 08-9-26 13:50 發表
咁你囡囡有沒有坐校車呀 ??

我個囡而家日日係屋企唱 "樂基幼稚園" 校歌呀

佢睇黎, 返學返得好開心呀

原帖由 Chloeliumama 於 08-9-27 09:32 發表
有呀,佢係搭去帝堡城個條校車線既!你個張用戶相o個個係咪你囡囡黎架?我個囡話認得佢,叫做曉晴,係咪?

係我個囡黎架, 佢叫 "衍晴" 呀, 你囡囡好叻女喎, 我阿囡都無乜講同學仔 d 野俾我聽呀

只係話返學好開心, 有咩玩咁咋

有一次我唔記得佢扮 Ms Janet or Ms Ma, 自己帶住眼鏡, 話自己係 Ms Janet 定 Ms Ma (係我唔記得佢扮邊個)

原來係"衍晴", 我個女講野仲係唔係好正, 有時我都唔知佢講乜野架!

我諗你囡囡應該係扮Ms Ma, 因為Ms Janet 係無帶眼鏡既。我個女話鍾意Ms Ma多D, 我覺得Ms Ma好似比Ms Janet 識得同小朋友溝通多D, 同埋我知Ms Ma係樂基教左好耐架, Ms Ma比較新!

原帖由 金毛B媽 於 08-9-29 13:46 發表

係我個囡黎架, 佢叫 "衍晴" 呀, 你囡囡好叻女喎, 我阿囡都無乜講同學仔 d 野俾我聽呀

只係話返學好開心, 有咩玩咁咋

有一次我唔記得佢扮 Ms Janet or Ms Ma, 自己帶住眼鏡, 話自己係 Ms Janet 定 Ms Ma (係我唔 ...

我個囡仲好似一個 BB 呀

佢 3歲都未夠, 就學人讀 K1

Hi, my son just attended to G.E. class, his name is Antony !!
‹ 上一主題|下一主題