用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't
樓主: BBWarmm
go

2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't [複製鏈接]

Yes, i've moved la.  Is Megan in the same bus? I am at station 18 wor.

原帖由 reb619 於 08-9-9 13:11 發表
mom1118,
你搬咗屋?  定係我記錯?  諾林以前係咪bus#4 架??

ic..... Megan is in bus#4, but at station 6.

原帖由 mom1118 於 08-9-10 00:46 發表
Yes, i've moved la.  Is Megan in the same bus? I am at station 18 wor.

Hi All,

阿囡話今日去探BB班,仲話啲BB好細個喎 .....時間真係過得快,兩年前佢哋係BB,依家輪到佢哋做大姐姐,大哥哥

另外,我想問今個星期六學校個talk,請問你哋收到通告未,知唔知地點&時間?

回覆 # 的文章

有,UPPER 3家長present
can you tell me more details about your son's improvement last year? thanks

meowross,

BK舊版"教育網" 唔可以再回應, 但可以edit D post... 我見你係最後出post, 唔該你幫手..將依個新版條 link ... post 在舊版... 等其他家長識路摸返入嚟....
BK 成日轉..真煩, 我本來有儲起大家D PM, 但BK 一轉 連D PM 都唔啱, 好多人都 我都無辦法PM條新 link 俾佢地...

Thanks a lot...

all,

我同個囡都仲未適應到 返 am Class, 好似每日都好忙好趕無晒時間, 我會盡快幫大家 update 張 list...

sorry

mmak,
祝入伙大吉, 執好野未呀?
又麻煩你, 我想幫個仔報 Maths course, seems 佢 like and 計數 concept 好好, 沙田邊d & 邊度好呀?
0203Ma
原帖由 mmak 於 08-9-11 09:19 發表
all,

我同個囡都仲未適應到 返 am Class, 好似每日都好忙好趕無晒時間, 我會盡快幫大家 update 張 list...

sorry

No problem, is my pleasure:)

原帖由 mmak 於 08-9-11 09:15 發表
meowross,

BK舊版"教育網" 唔可以再回應, 但可以edit D post... 我見你係最後出post, 唔該你幫手..將依個新版條 link ... post 在舊版... 等其他家長識路摸返入嚟....
BK 成日轉..真煩, 我本來有儲起大家D PM, 但B ...

原帖由 hannah616 於 08-9-8 09:45 發表
想問下你地d proflio 是交form時一起交,
還是interview那天才交?
若是交form時交咁咪一定要親身去?
其實大家是否間間都交profolio呢?

我交profile都係同交form一起交, 如英華, kts等. 我有朋友當年就把application form 和 profolio入在公文袋速遞到kts的. 有人寄掛號囉!
tsl就講明唔收profolio.

原帖由 mmak 於 08-9-11 09:15 發表
meowross,

BK 成日轉..真煩, 我本來有儲起大家D PM, 但B ...

Thanks meowross & mmak!

mmak,
你新居入伙都幫忙 update 資料, 唔該哂呀!    

請問有無5號校車家長 ar?  我呀囡話, 上星期四及五, 加埋今個星期一, 校車都遲到返學, 星期一仲遲到連第一堂音樂班都上唔到.  我唔知係唔係真, 如果係既話, 我想同學校反映呀.  

其實5號校車改左路線, 回程時間都係遲左, 請問你地係咪都係咁呀?

諾林媽咪, 珩珩又同諾林一班 lah

原帖由 Venuscheng 於 08-9-11 11:09 發表

我交profile都係同交form一起交, 如英華, kts等. 我有朋友當年就把application form 和 profolio入在公文袋速遞到kts的. 有人寄掛號囉!

請問kts同 tsk 係mug 學校?
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

venuscheng,

me too!
我都係交form時交,我上星期六見德望個D家長都係,人地個portfolio仲好大個添.我只不過用透明file,旁邊入一條棍個種,一包5個,$15/包.
Matthew開始英華interview咯,係咪?

reb619,

個talk係今個星期六,不過到尋日都未有更多資料.係咪聽日會有d野比小朋友帶番黎for填小一架,我地到時可以帶埋去聽?

各位,

呢2日d功課咁深架?
school, teacher, 學校....

原帖由 Venuscheng 於 08-9-11 11:09 發表

hannah616,

KTS - 九龍塘小學部,私校
www.ktsps.edu.hk

TSL - 陳守仁,直資
www.plkctslps.edu.hk

兩間都無中學

原帖由 hannah616 於 08-9-11 12:47 發表

請問kts同 tsk 係mug 學校?

同往年一樣,我同阿囡都適應緊新學年,加油! 咁多位~

babyso,
我 5 號校車 9 號站, 上車冇遲, 但之後有冇遲返到學校就唔知啦!  個仔冇提過!
0203Ma
原帖由 babyso 於 08-9-11 11:30 發表
mmak,
你新居入伙都幫忙 update 資料, 唔該哂呀!    

請問有無5號校車家長 ar?  我呀囡話, 上星期四及五, 加埋今個星期一, 校車都遲到返學, 星期一仲遲到連第一堂音樂班都上唔到.  我唔知係唔係真, 如果係 ...

對一個K3的小朋友來講, 真係好深好深, 好多筆畫. 我無睇佢点做功課 once ask her to re-write on a paper, 大部份 筆畫都係錯添 ....

"School" still easy, when I asked 個女 spell teacher, 佢已经好古惑咁話I know how to spell school....

原帖由 fyeung 於 08-9-11 12:55 發表
venuscheng,
........
各位,

呢2日d功課咁深架?
school, teacher, 學校....
...

我個囡day1聽到老師講, 又要做啱晒d字又靚連油顏色都靚老師先會蓋5個印仔....佢為左攞5個印仔每日都好努力寫同油, 用左好多時間, 拖摱晒, 叫佢唔油顏色筆or油少d佢又唔肯....好似好大壓力咁, 唉!

但見佢每日返到屋企好心咁同我講又有個5個印仔又話佢張枱(定佢嗰班)得佢同亞xxxor xxx有5個印仔嗰個開心樣, 又真係好開心既....但我真係担心佢太過迫自己吖, 在意成績得滯, 又鍾意同人比........

d字真係好深, 我家陣每日做完功課即刻同佢默一次加強記憶, so far ok 既, 遲d再多d新字都唔知點算lor!大人都無咁好精力吖!

原帖由 BBWarmm 於 08-9-11 13:40 發表
對一個K3的小朋友來講, 真係好深好深, 好多筆畫. 我無睇佢点做功課 once ask her to re-write on a paper, 大部份 筆畫都係錯添 ....

"School" still easy, when I asked 個女 spell teacher, 佢已经好古 ...

原帖由 fyeung 於 08-9-11 12:55 發表
venuscheng,

me too!
我都係交form時交,我上星期六見德望個D家長都係,人地個portfolio仲好大個添.我只不過用透明file,旁邊入一條棍個種,一包5個,$15/包.
Matthew開始英華interview咯,係咪?

reb619,

個talk係今個 ...

我同你一樣呀! 又係透明file, 旁邊入一條棍個種,但點解我買一包得4個,$14/包???
Matthew今個星期六 in英華, 下星期四再in多次. 估唔到所謂1st interview都要in兩次喎!

hannah616
kts-Kowloon tong school九龍塘學校 (小學部)
tsl-tan siu lin 陳守仁小學
‹ 上一主題|下一主題