用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't
樓主: BBWarmm
go

2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't [複製鏈接]

原帖由 CCW 於 09-7-6 11:18 發表
Kylie 都係琴日一早行畢業禮, 好開心好感動, 見到個個小朋友都好盡力表演, 有個完滿的結束和美好的回憶~~

今日我囝囝都好開心好感動呀!
佢都好盡力表演,完左之後仲同班同學仔玩得好開心,
返到屋企仲話好唔括得d同學,
希望第時約佢地出來!
知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

The graduation ceremony was great and all our children are so mature now for the next stage.
After the party, they played around and took photo in the square of City U.
The most touching part we thought was all student came to the stage for group picture and with music.  Then sang the farewell song.
The DVD we're looking for is worth even a little little exspensive.

Hi parentslove,

Zoe 係最早 9:30am 嗰場, 你地幾點??

原帖由 parentslove 於 09-7-7 00:27 發表
The graduation ceremony was great and all our children are so mature now for the next stage.
After the party, they played around and took photo in the square of City U.
The most touching part we thoug ...

睇左蒑蒑架畢業禮表現,好滿足,好開心
係st.cat 3年裡面,睇住佢長大.初初返學,我對佢每日要走2趟樓梯我都好擔心(因為佢班房係basement).而家要進入小學階段啦,多謝st.cat比我3年極美好的回憶!!

mmak,

我地小朋友大個囝大個囡畢業啦!係咪開定新topic呀??

原帖由 mmak 於 09-7-7 00:59 發表
Hi parentslove,

Zoe 係最早 9:30am 嗰場, 你地幾點??

穎晴媽咪,

等你好消息呀!!

原帖由 穎晴媽咪 於 09-6-26 01:44 發表
但係我第二朝唔駛返工丫嘛 ...

芷晴都係 30/6 綵排,但我睇完畢業禮改係
7/7 就當堂暈一暈喇,呢日係我大女升中放
榜呀!

我個女畢業表演係昨日下晝, 他們跳得好好, 雖然因為停課而少了彩排, 但每個小朋友都做得很好, 好感動, 抵每人都有一個大kiss
我個女重同左校長, nursery及lower班主任影相,
SC真係一間好學校

我地第一場, D Miss 好忙, 唔俾影相...
頭先在又一城見到D家長, 又係尾場, 佢地影咗好多相...
你地就好lu....

原帖由 Karen8888 於 09-7-7 14:39 發表
我個女畢業表演係昨日下晝, 他們跳得好好, 雖然因為停課而少了彩排, 但每個小朋友都做得很好, 好感動, 抵每人都有一個大kiss
我個女重同左校長, nursery及lower班主任影相, ...

all,

係咪開定新topic呀??

Topic 名 ??... 有無好提議??

原帖由 fyeung 於 09-7-7 13:27 發表
mmak,

我地小朋友大個囝大個囡畢業啦!係咪開定新topic呀??

mmak,

2009年幼稚園畢業生   or
SAR BB大個囝大個囡
仲有咩好提議??

原帖由 mmak 於 09-7-7 18:20 發表
all,

係咪開定新topic呀??

Topic 名 ??... 有無好提議??

原帖由 mmak 於 09-7-7 18:18 發表
我地第一場, D Miss 好忙, 唔俾影相...
頭先在又一城見到D家長, 又係尾場, 佢地影咗好多相...
你地就好lu....

最開心係阿囡喺nursey,lower同upper班嘅班主任喺齊度,影齊哂

Hi smallegg,

仲咁齊人tim ar... 好羨慕呀....

本來想同校長影相, 但打完招呼佢就速閃.....
睇得出佢地好忙, 第2場D家長+小朋友 都開始到... 好多人...

原帖由 smallegg 於 09-7-7 22:33 發表

最好心係阿囡喺nursey,lower同upper班嘅班主任喺齊度,影齊哂

09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡

好唔好??

大家仲有無其他提議??

原帖由 fyeung 於 09-7-7 22:18 發表
mmak,

2009年幼稚園畢業生   or
SAR BB大個囝大個囡
仲有咩好提議??

smallegg,

我地行出黎,都只係見到lower班老師,即刻影左相,mmak,你見唔見到Miss Cheung,我尋日連Miss Tse都影唔到相.

d同學仔一行出黎就散晒,影唔到group picture咯.好彩之前番左學校影左張mask相.都算係有得留念.

原帖由 mmak 於 09-7-7 22:42 發表

睇得出佢地好忙, 第2場D家長+小朋友 都開始到... 好多人...

...

原帖由 mmak 於 09-7-7 22:42 發表

...

咁啱lower班嘅班主任係今日其中一班upper班嘅助教,至於nursey班個班主任去睇完第一場嘅表演要走,咁啱我哋出lift佢入lift,咁梗係捉住佢影相。雖然阿囡以前已同好多教過佢嘅老師影相,但都係覺得今日特別唔同.....因為開學還開學嘅相 ........生日會有生日會嘅相 ......畢業禮就還畢業禮 嘻...純綷個人意見

smallegg,

你咁講搞到我好jealous添,好衰架.

原帖由 smallegg 於 09-7-7 23:37 發表

咁啱lower班嘅班主任係今日其中一班upper班嘅助教,至於nursey班個班主任去睇完第一場嘅表演要走,咁啱我哋出lift佢入lift,咁梗係捉住佢影相。雖然阿囡以前已同好多教過佢嘅老師影相,但都係覺得今日特別唔同.....因為開學 ...

原帖由 fyeung 於 09-7-7 23:52 發表
smallegg,

你咁講搞到我好jealous添,好衰架.

fyeung,

但我都有樣嘢羨慕你,就係你同mmak都有謝師宴,我哋班就冇人攪

mmak:

please check pm.

thanks.

原帖由 Karen8888 於 09-7-8 15:00 發表
mmak:

please check pm.

mmak,

名固然重要,不過最重要的是要各mummy日後都要多d上來這裡交流,保持聯絡.

原帖由 mmak 於 09-7-7 22:46 發表
09年畢業生SAR BB 大個囝大個囡

好唔好??

大家仲有無其他提議??

fyeung,

我大女派到第一志願,總算鬆一口氣,雖然
獲派呢間唔係乜野名校,但在我地呢區也是
不少家長心儀的學校,而且阿女都很喜歡此
校,派到我地已很滿足喇!

原帖由 fyeung 於 09-7-7 13:42 發表
穎晴媽咪,

等你好消息呀!!