用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際英文幼稚園 2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't
樓主: BBWarmm
go

2008/09 SC Upper (Part 5) - Con't [複製鏈接]

You must be very nervous on 7 Jul la.  Good Luck !!!

原帖由 穎晴媽咪 於 09-6-26 01:44 發表
但係我第二朝唔駛返工丫嘛 ... :meow:

芷晴都係 30/6 綵排,但我睇完畢業禮改係
7/7 就當堂暈一暈喇,呢日係我大女升中放
榜呀!:surprised:

FTM, 你就好啦, 恨死隔離...
咁你7/7點? 希望你大囡有好消息, 一家人快快樂樂去畢業典禮啦!

原帖由 穎晴媽咪 於 09-6-27 01:47 發表
fyeung,

唔係呀,我仍然係 ftm,因我見 mermindmom
尋晚咁夜仲上網,問佢 why 仲未訓?我意思係
佢係 working mom 第朝要早起上班,而我係
ftm 唔駛返工,d 小朋友又因停課不用上學所以
我不用早起咁咪做下「夜鬼」囉!

[quote ...

原帖由 mmak 於 09-6-26 21:09 發表
fyeung,

yes, 不用再帶.

btw, 30/6 你會接放學嗎??

當日阿囡 2:00p 要淄冰, 我會出去接囡... 佢話最後1日返學想留係學校耐D.....

我有D想喊...

我都好唔括得,
我個仔toto仲想喊tim,
佢班主任上次打比我仲同我講
TOTO叫佢跟埋佢去果間小學教,
Miss siu話好好笑喎,
佢同toto講只要佢乖,
個個都是好的,
所以我諗toto真係好唔捨得呀!!
好在我老世比我6/7早走姐!

smallegg,
你囝囝真係好大隻呀!!
我個女依家9個月先22磅,
不過醫生都已經話佢是大碼size,
你囝囝食邊隻奶粉呀??

知足常樂!要為你所有的去感恩,
不要為失去的而埋怨!

Help

Dear all,

有d工作紙係jpeg format, 我print唔倒呀, 請問大家點先可以print倒for the right size? Thanks.

穎晴媽咪

我都登您暈吖...

原帖由 穎晴媽咪 於 09-6-26 01:44 發表
但係我第二朝唔駛返工丫嘛 ...

芷晴都係 30/6 綵排,但我睇完畢業禮改係
7/7 就當堂暈一暈喇,呢日係我大女升中放
榜呀!

係呀, 您click嗰個彈出嚟既save icon 再係window explorer 開嚟print 就得架la!

原帖由 mermaidmom 於 09-6-29 10:37 發表
Dear all,

有d工作紙係jpeg format, 我print唔倒呀, 請問大家點先可以print倒for the right size? Thanks.

得咗啦, 唔該哂!

原帖由 meowross 於 09-6-29 11:03 發表
係呀, 您click嗰個彈出嚟既save icon 再係window explorer 開嚟print 就得架la!

I'm so happy to know that they will have the graduation performance.  

SC made a very balanced arrangement to suit every party's requirement and the current H1N1 situation.

My girl is so excited to know that their show will go on...  It will leave them a very great memeory of the ending of a kinder's life.

Hi All,

今日係阿囡最後一日返學校,朝早我俾佢坐校車返學,放學我就去學校接佢,當然5少得同老師影相,都幾趕,須然在校內只影得數張,都好過"有"疾而終......呀!  介紹一個5錯既photo shooting point,就係學校對面(即澳洲國際)前面的矮石牆位置,小朋站上石牆背住學校門口,就影到學校同小朋友個大頭架喇!  仲有,家長記得帶mask.

原帖由 vhunghk 於 09-6-29 19:40 發表
I'm so happy to know that they will have the graduation performance.  

SC made a very balanced arrangement to suit every party's requirement and the current H1N1 situation.

My girl is so excited to  ...

"家長記得帶mask."

thanks

原帖由 reb619 於 09-6-29 21:47 發表
Hi All,

今日係阿囡最後一日返學校,朝早我俾佢坐校車返學,放學我就去學校接佢,當然5少得同老師影相,都幾趕,須然在校內只影得數張,都好過"有"疾而終......呀!  介紹一個5錯既photo shooting point,就係學校對面(即澳 ...

穎晴媽咪,

I see.我誤會左.預祝家姐入到心儀學校.

reb619,

我聽日朝早返去影,影唔到呢個景點囉.

mmak,

聽日會比蒑蒑坐school bus,我即刻坐MTR去學校同佢影相.我地已經計劃左校車ee,司機叔叔,上校車一刻,洗手間架嬸嬸(容姐??!!),sir滑梯.....咩都影呀.

原帖由 mmak 於 09-6-29 21:55 發表
"家長記得帶mask."

thanks

回覆 9# hannah616 的文章

hannah616,

醫生話細佬喺100個BB入面頭3名(體重),我喺頭2個月breast feed+補奶粉Friso(出世時醫院食開呢隻),我諗細佬可能係 飲啖水都肥嘅人嚟

[quote]原帖由 mmak 於 09-6-25 23:45 發表
咁~你咪好忙....

mmak,

而家好啲,夜晚叫做有啲時間上網,舊年臨生前仲要同阿囡週圍in學校先攞命

係吖! sc 係admin 呢方面真係做得好好, 又唔亂! 聽到有d 學校, 因為個停課, d 安排攪到一鑊粥...

又無亂收費, 起碼都唔數我地7/8月校車同學費吖!

原帖由 vhunghk 於 09-6-29 19:40 發表

My girl is so excited to  ...

fyeung

您地影到相嗎, 聽今日有家長講 ~ 太多人, 唔准入課室?! 又要帶mask, 點影???

原帖由 fyeung 於 09-6-29 23:09 發表
穎晴媽咪,

I see.我誤會左.預祝家姐入到心儀學校.

reb619,

我聽日朝早返去影,影唔到呢個景點囉.

mmak,

聽日會比蒑蒑坐school bus,我即刻坐MTR去學校同佢影相.我地已經計劃左校車ee,司機叔叔,上校車一刻,洗手間 ...

咁琴日我地好彩D, 我地班有幾個家長都特登返去接放學, 老師都好樂意同我地逐一合照, 總算了左個心願喇~~

meowross,

影左,真係連洗手間架玉姐(原來係玉姐,唔係容姐)都影埋.班入面都影左,不過成班小朋友+老師都帶上mask咯.校車ee+司機叔叔側面影左,校車都影埋.
蒑蒑自己袋一部,我叫佢影綵排,老師話唔得架,可能怕混亂,點知佢仲high過我,搭校車已經影左一大堆,每到一個校車站影幾張,影左45張,只有2張影到人 其他影左一大堆風景,唉!!

原帖由 meowross 於 09-6-30 09:59 發表
fyeung

您地影到相嗎, 聽今日有家長講 ~ 太多人, 唔准入課室?! 又要帶mask, 點影???

fyeung,

你果然唔放過任何機會,真好野!!!

我在放學後先去,同班主任同英文及普通話先生影相,再同K2班主任影,又在兩個playground影,再到學校外出影.

校車方面,我會在七月三日再影.

七月七日graduation performance可再同同學仔在城大再影.

今天真係可一不可再.

原帖由 fyeung 於 09-6-30 14:00 發表
meowross,

影左,真係連洗手間架玉姐(原來係玉姐,唔係容姐)都影埋.班入面都影左,不過成班小朋友+老師都帶上mask咯.校車ee+司機叔叔側面影左,校車都影埋.
蒑蒑自己袋一部,我叫佢影綵排,老師話唔得架,可能怕混亂,點知 ...

其實每次學校開party 我都會親自接個囡放學, 所以都影左一大堆

原帖由 vhunghk 於 09-6-30 14:50 發表
fyeung,

你果然唔放過任何機會,真好野!!!

我在放學後先去,同班主任同英文及普通話先生影相,再同K2班主任影,又在兩個playground影,再到學校外出影.

校車方面,我會在七月三日再影.

七月七日graduation performance ...

咁我很少同個女去party,所以我今云真係耍博盡少少...

原帖由 meowross 於 09-6-30 18:20 發表
其實每次學校開party 我都會親自接個囡放學, 所以都影左一大堆
‹ 上一主題|下一主題