用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 元朗區學校
樓主: sze_327
go

元朗區學校 [複製鏈接]

Dear all mummy,

any comment to S.K.H ling goi?
thank you so much!

其實我地純攪笑的,請不要介懷!
好似"徐澤林"是有lift的,媽咪唔肯定,你朋友不如打電話去問吓先!其實元朗區大多的小學都唔多有lift,你朋友會少左選擇了!不過聽聞"徐"都唔錯,早D去問,有D有安排啊!

原帖由 701003 於 08-9-20 14:02 發表
Sorry,對校友會fans造成困擾tim 其實係我朋友ge女想報校友會,佢哋剛買咗該校附近ge樓,但小朋友先天雙腳有缺憾,做咗手術後行路無問題,但行樓梯就會好辛苦!所以我想問下過往有否類似case,有無家長提議過加裝電梯呢?
...

回覆 # 的文章

有Lift唔代表可以俾學生用喎

可以向學校提出"特別"申請,給有需要的小朋友吧!試吓亦無妨,希望幫到有需要的家長.

原帖由 qbmama 於 08-9-22 11:08 發表
有Lift唔代表可以俾學生用喎

Hi qbmama, while you've visited Buddhist Wing Yan, what is yr comment?   Is that active teaching and is there much homework every day?  Thank you!!

回覆 # 的文章

以我眼見,其著重科學和一些技巧性活動,至於學術性的活動,我聽朋友說,是傳統學習型,在區內都算是BAND 1學校....不過其實我冇唸住選這間學校....因址點離屋企有一大段距離....如你不介意讀多一科佛學,其實沒問題的,加上佛學其實同坊間一些民間故事一樣,不難讀的,且亦可以引導小朋友向善,你可考慮的

回覆 # 的文章

注意:我講緊的是榮恩上午校,唔係陳榮根...請留意

原帖由 Sherryko9 於 08-9-22 08:47 發表
其實我地純攪笑的,請不要介懷!
好似"徐澤林"是有lift的,媽咪唔肯定,你朋友不如打電話去問吓先!其實元朗區大多的小學都唔多有lift,你朋友會少左選擇了!不過聽聞"徐"都唔錯,早D去問,有D有安排啊!

...

我已代朋友查詢過啦!其實~~元小、兩間光明、徐澤林、鐘聲、梁省德、陳榮根......都lift,我朋友已決定報南元小,近屋企

原帖由 sweetyboy 於 08-9-20 16:53 發表
Dear all mummy,

any comment to S.K.H ling goi?
thank you so much!

the school is small, but  校風 is good.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

交表喇~諗好未,但我仲未決定

原帖由 sze_327 於 08-9-27 14:25 發表
交表喇~諗好未,但我仲未決定mouth:" />

Hello all Yuen Long mummy's

Any comment abt 激活英文小學 ?
‹ 上一主題|下一主題