用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2008 1C班 守望相助
樓主: pearlkam
go

2008 1C班 守望相助 [複製鏈接]

一丙兒女 (please update):

YCWPS - 黃柏森Samuel (小提琴)
Cyrusmum – Cyrus (小提琴)
Ginger2007 – Alison(小提琴)
heiyanhei-Yannes  (小提琴)
tiggger - Dominique(小提琴)
Keithdad - Keith (中提琴 viola)
bsze - Bryan (木琴)
kit-long - kit-long (木琴)
alanchoi – Alan (巴松管)
stephentcleung - Jessica(單簧管)
pearlkam - Shalom(圓號)
94075702 - Pally (木琴)

All,

有沒有人明天會去學游泳班呢?:

可以打電話去泳天問下架
tel#2512-2793

原帖由 kit-long 於 08-9-11 16:11 發表
All,

有沒有人明天會去學游泳班呢?::" />

kit-long,
你唔講起, 我都醒唔起聽日開始上游泳堂添! 不過我哋仲未收過任何電話呀! 剛剛返嚟見到你哋留言, 諗住打去泳天問, 點知佢哋又收咗工, 都唔知點算好, 聽日都唔知有無得游?

YCWPS & Ginger2007,
好開心今日可以識到你哋呀! 你哋係咪會以後都去陪住上堂? 我仲諗緊遲啲陪唔陪好?

Hi Cyrusmum,
你好呀!仔仔識拉歌仔未?
請問除了買"Suzuki B.K.1"外,
紅色本書名係咩?請告知!
點解我張回條冇寫???
我暫時都會陪佢上小提琴,你哋呢?

原帖由 Cyrusmum 於 08-9-11 18:32 發表
kit-long,
你唔講起, 我都醒唔起聽日開始上游泳堂添! 不過我哋仲未收過任何電話呀! 剛剛返嚟見到你哋留言, 諗住打去泳天問, 點知佢哋又收咗工, 都唔知點算好, 聽日都唔知有無得游?

...

YCWPS,
Cyrus都識拉十幾首歌仔架啦! 所以我都驚佢無乜心機上堂!
其實係張通告寫得唔好, 所以令你有誤會 :  
Suzuki B.K.1  Violin method B.K.1 (其實係兩本唔同既書嚟!)

各位家長,

有12位1C班家長上BK,其餘30位唔知知唔知同有冇興趣上離,多D人應該更加能夠守望相助.如果星期六家長日同BK宣傳下大家點睇?

Hi Cyrusmum,

Thank you.
Violin method B.K.1
書名看似英文,
我今日見你哋書名好似寫中文??

原帖由 Cyrusmum 於 08-9-11 21:01 發表
YCWPS,
Cyrus都識拉十幾首歌仔架啦! 所以我都驚佢無乜心機上堂!
其實係張通告寫得唔好, 所以令你有誤會 :  
Suzuki B.K.1  Violin method B.K.1 (其實係兩本唔同既書嚟!) ...

Cyrusmum & YCWPS,

在BK聞名已久,今天終能一見,以後多多交流。
我應該不會全程和女兒上小提琴課,但我會盡力向公司告假,爭取參加,尤其是前期部份。

原帖由 Cyrusmum 於 08-9-11 18:32 發表
....
好開心今日可以識到你哋呀! 你哋係咪會以後都去陪住上堂? 我仲諗緊遲啲陪唔陪好?
...

heiyanhei,
有冇報名參加Awana呀?
森森&妹妹都報咗,10月開始.
你哋呢?

相信係因為學額有限, 除非小朋友本身好有條件, 再講一聲有兄/姐讀緊, 機會率便會大 D ( 囡囡有一個同學便是 WAITING LIST, 最後都讀到).
** 每年都會有通告, 招收來年插班生, 親友優先處理, 今年唔收, 試下明年插小二.

***** 我係 Awana 導師, 到時見 :)
原帖由 YCWPS 於 08-9-11 23:24 發表
Hi HY412,

以你所知,宣小有兄/姐讀緊,面試有冇少少分加呢?
我身邊所認識的,不一定會收?

Hi HY412,
以你所知,宣小有兄/姐讀緊,
弟/妹考,難唔難入呢?

Hi HY412,
謝謝回覆.
我都聽唔少唔收,有啲擔心...
你係 Awana 導師,我見過你嗎?:loveliness:

原帖由 HY412 於 08-9-11 23:32 發表
相信係因為學額有限, 除非小朋友本身好有條件, 再講一聲有兄/姐讀緊, 機會率便會大 D ( 囡囡有一個同學便是 WAITING LIST, 最後都讀到).
** 每年都會有通告, 招收來年插班生, 親友優先處理, 今年唔收, 試下明年插小 ...

囡囡當年收宣幼生約 80 人, 另, 有沒有留意宣小收生比例係男多女小, 所以囡囡能考入宣小真的好幸運 :) .

** 今年 Awana 我會教第五組, 去年係第七組.

原帖由 YCWPS 於 08-9-11 23:36 發表
Hi HY412,
謝謝回覆.
我都聽唔少唔收,有啲擔心...

Keithdad,
好呀! 多啲人就可以交流更多啦! 嗰日希望有機會相認啦!

YCWPS,
係呀! 我問過幾間琴行, 佢哋都話嗰本只得中文版本!

Ginger2007,
嘩! 原來你要告假嚟陪囡囡上堂架? 好偉大呢! 我都儘量會初段陪佢多啲!

kit-long,
今朝係學校門口問咗負責既陳主任, 原來只要一交咗表, 只要無特別調動, 就唔會有人打電話通知, 照去上堂就得啦!
你會唔會一早到呀? 佢哋話7歲以下小朋友, 家長都可以入埋去照顧佢哋, 所以我會約3pm到會所門口等佢哋呀!

Cyrusmum,

Today, I cannot go.  But, my father-in-all will go there.  If you go there and want to go in, you must 2:45 arrive.  Don't late!  I check from swimming club.  Hope to meet you later.

kit-long,
我會準時去架啦!唔該晒, 今朝陳主任都有提我, 話遲咗就唔知點入去搵佢哋架啦!

YCWPS,
收到你既溫馨提示, 真係好warm呀!

All,

是否有家長已去過樂器班,可否share吓個經驗呢?

Cyrusmum,
今朝開電腦未細看內容,趕住接女女放學...
我以為以下資料係kit-long發出,驚你miss咗...

原帖由 Cyrusmum 於 08-9-12 09:03 發表
kit-long,
今朝係學校門口問咗負責既陳主任, 原來只要一交咗表, 只要無特別調動, 就唔會有人打電話通知, 照去上堂就得啦!
你會唔會一早到呀? 佢哋話7歲以下小朋友, 家長都可以入埋去照顧佢哋, 所以我會約3pm到會所門 ...
‹ 上一主題|下一主題