用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2008 1C班 守望相助
go

2008 1C班 守望相助 [複製鏈接]

各位1C班 daddy, mami:

大家不如在這裏發表關於1C班的疑問(尤其是解讀小朋友在手冊上寫的外星話 ), 並嘗試解答分享,

發揮守望相助精神!

一丙兒女 (please update):
alanchoi – Alan (巴松管)
Keithdad - Keith (中提琴 viola)
stephentcleung - Jessica(單簧管)
YCWPS - 黃柏森Samuel (小提琴)
Cyrusmum – Cyrus (小提琴)
Ginger2007 – Alison(小提琴)
heiyanhei-Yannes  (小提琴)
tiggger - Dominique(低音大提琴)
bsze - Bryan (木琴)
pearlkam - Shalom(圓號)

0    0    0    0
兒女是耶和華所賜的產業  詩篇127章3節

簽名被屏蔽

今天自修簿內中文科寫:"書P.1", 有人知是解甚麽嗎?

pearlkam,
我諗係要係P.3嗰頁畫圖畫! 我見都無乜其他嘢可以做!

書 = 啓思語文新天地一上第一冊
小兒自修簿內中文科是寫:"書P.3"

原帖由 pearlkam 於 08-9-4 18:56 發表
今天自修簿內中文科寫:"書P.1", 有人知是解甚麽嗎?

簽名被屏蔽

回覆 # 的文章

啊.....我老公講錯了P.1給我聽. 對.....是P.3.
那是寫ABC, 不是畫畫罷, 對嗎?

題目是說畫家人的樣子.

原帖由 pearlkam 於 08-9-4 20:16 發表
啊.....我老公講錯了P.1給我聽. 對.....是P.3.
那是寫ABC, 不是畫畫罷, 對嗎?

原帖由 tiggger 於 08-9-4 16:35 發表
Ginger2007 – Alison(小提 ...

kit-long (木琴)

簽名被屏蔽

回覆 # 的文章

我現在知道發生什麽事了, 原來阿仔遺了啓思「書」一上一冊,怪不得我看着啓思「習作簿」P.3,不明白有什麼要畫. 謝謝大家的訊息. 唉......我還要明天找那書.

Ginger2007 – Alison(小提琴)
heiyanhei-Yannes  (小提琴)
tiggger - Dominique(小提琴)
bsze - Bryan (木琴)
kit-long - kit-long (木琴)
pearlkam - Shalom(圓號)

阿仔說數學老師是林主任,是這幾天早上守門口的訓導主任.

各位媽咪,有否留意遲些交的五幅三原色圖,究竟什麼,自己製作,還是找有關圖片...有點難度.

原帖由 pearlkam 於 08-9-4 15:18 發表
各位1C班 daddy, mami:

大家不如在這裏發表關於1C班的疑問(尤其是解讀小朋友在手冊上寫的外星話 ), 並嘗試解答分享,

發揮守望相助精神!

Keit ...

哈哈! 外星話 --- 形容得好貼切.

Hi all,

多謝post出呢個標題, 真係希望大家多d交流.

我仔都有寫三原色畫, 但無講要做麥野, 係遲d要交嗎?

再問, 大家參加多少學校的課外活動呀?

Alan只參加左乒乓球 + 巴松管.

Keith 報左

中提琴,普通話  (星期五上)
電腦,美術 (星期六上)

都係近禮拜尾上,希望對一至五上課影響唔大.

Alan ma,

依家 Alan 同 Keith 都係 #26 校巴.好早上車,Alan 適應嗎? Keith 就有D倒瀉鑼蟹.

原帖由 alanchoi 於 08-9-5 00:52 發表

我稔係要交D只有三種原色在內的畫/相.打算在網上search.

原帖由 alanchoi 於 08-9-5 00:49 發表
Hi all,

多謝post出呢個標題, 真係希望大家多d交流.

我仔都有寫三原色畫, 但無講要做麥野, 係遲d要交嗎?

Alison 編入了星期四的小提琴班,另報了星期六的羽毛球班。

原帖由 alanchoi 於 08-9-5 00:52 發表

Cyrus報咗電腦同游水!

請問大家知唔知今日數學要做啲乜? 因為囝囝手冊寫咗P.3-4/P.2-3
‹ 上一主題|下一主題