用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 報小學地址時, 有無人試過要宣誓證明係報果間地址住? ...
go

報小學地址時, 有無人試過要宣誓證明係報果間地址住? [複製鏈接]

想問宣誓情序係點, 依家宣誓定先, 定係交表時先做?
   0    0    0    0

原帖由 fannynsf 於 08-9-4 11:59 發表
想問宣誓情序係點, 依家宣誓定先, 定係交表時先做?

Generally, you don't need 宣誓.
But, they will random some applicants checking their living address every years, they need you to provide more evidence to prove. If you can't, then they will request you 宣誓.

有d唔係好明, 乜唔係派位前起果度住就得既咩? 教育局點會每年再去random check個地址呀? 咁若然我係租樓住既, 咁我之後搬左咁點呀? 如果真係搬左但唔同區咁教育局又會點做呢?

原帖由 talk3talk4 於 08-9-4 22:57 發表
Generally, you don't need 宣誓.
But, they will random some applicants checking their living address every years, they need you to provide more evidence to prove. If you can't, then they will request ...

原帖由 大眼肥妹 於 08-9-10 10:42 發表
有d唔係好明, 乜唔係派位前起果度住就得既咩? 教育局點會每年再去random check個地址呀? 咁若然我係租樓住既, 咁我之後搬左咁點呀? 如果真係搬左但唔同區咁教育局又會點做呢?

...

只要係放榜前你仲係果一區度住就冇乜問題
如放榜前你搬左去它區,正常你係要去轉地址既,但轉吾轉就隨你,佢地鬼知咩?除非有人報吋或抽樣check中你啦!
‹ 上一主題|下一主題