用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 聖羅撒小學一問
go

聖羅撒小學一問 [複製鏈接]

各位聖羅撒小學媽咪:

本人好想小女入讀聖羅撒小學和中學, 現在她在聖羅撒幼稚園讀K1, 她只有15分, 又不住在34區,又無宗教分 但我會借地址, 想問入小學有冇機會?
另外想問你們的囡囡是怎樣入到這小學的, 來自那間幼稚園?

請多多俾意見!!
Thanks
Joyce
   0    0    0    0

你本來是那一個網的? 如借地址. 今個月尾自行收生時要出示水,電,煤,差餉或打了里印租約(其中一份証明)

但如小朋友不是在此地址住,查到虛報地址會取消學籍的,要甫定後路及想清楚先呀!重有唔好吟高調la! 入唔入到都係運氣!

原帖由 Lucinalau 於 08-9-4 11:46 發表
各位聖羅撒小學媽咪:

本人好想小女入讀聖羅撒小學和中學, 現在她在聖羅撒幼稚園讀K1, 她只有15分, 又不住在34區,又無宗教分 但我會借地址, 想問入小學有冇機會?
另外想問你們的囡囡是怎樣入到這小學的, 來自那間幼 ...

原帖由 Siman 於 08-9-4 04:03 PM 發表
你本來是那一個網的? 如借地址. 今個月尾自行收生時要出示水,電,煤,差餉或打了里印租約(其中一份証明)

但如小朋友不是在此地址住,查到虛報地址會取消學籍的,要甫定後路及想清楚先呀!重有唔好吟高調la! 入唔入到都係 ...

我住馬鞍山.
多謝你的意見. 我會小心處理住址問題.
Thank you.

咁arm!我都住MaOnShan!

Please check pm!

原帖由 Siman 於 08-9-4 10:56 PM 發表
咁arm!我都住MaOnShan!

Please check pm!

Thank you for your reply.  Please also check your pm.

Keep in touch.

請問聖羅撒小學一年班是否已經全日制?

已是全日制!

原帖由 CF2008 於 08-9-9 12:05 發表
請問聖羅撒小學一年班是否已經全日制?
‹ 上一主題|下一主題