用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

1D Bluebell

醒目開學勳章

Hi Parents of ID,

有無小朋友讀1D班?  大家一齊交流一吓!
得閒上多d嚟, BK係另一渠道了解學校,分享教導子女心得的地方, 更重要是當小朋友不知要做什麼功課或遺失默書範圍時, 家長可以上來BK, 其他家長一定樂意幫忙。

願各小一學生好好享受未來六年, 多采多姿的校園生活!

您好! 我個囡囡都係1d班,多多指教。

原帖由 Yungmama 於 08-9-4 22:22 發表
您好! 我個囡囡都係1d班,多多指教。

Hello !!! 我亞仔都係 1D 班呀。第二個星期返學啦,仲係好似好混亂,有好多嘢好似唔係好明咁 ....。不過,感覺亞仔都返得幾開心,佢仲話識咗好多朋友仔添 ...

我見其他 P1 班話 1 至 15 學號一星期有两日唔係 PE 堂
都要著 PE 衫,但我今朝問亞仔,佢又話老師冇講話要著,唔知係咪真呢 ???

仲有,亞仔琴晚同我講 Arts 堂老師話要買粉彩筆同畫墊喎。想請教其他媽咪【畫墊】可以係邊度買呀,文具舖有得賣嗎 ???同埋係咩質地做嫁。

感謝幫忙 !!!

原帖由 monicaip 於 08-9-9 10:04 發表
仲有,亞仔琴晚同我講 Arts 堂老師話要買粉彩筆同畫墊喎。想請教其他媽咪【畫墊】可以係邊度買呀,文具舖有得賣嗎 ???同埋係咩質地做嫁。

"畫墊" = 枱墊, 家品舖有售/環保可用大既單張月曆

原帖由 煒良媽咪 於 08-9-9 12:17 發表

"畫墊" = 枱墊, 家品舖有售/環保可用大既單張月曆

多謝哂煒良媽咪的回覆。明白晒喇 !!!

原帖由 monicaip 於 08-9-9 10:04 發表

Hello !!! 我亞仔都係 1D 班呀。第二個星期返學啦,仲係好似好混亂,有好多嘢好似唔係好明咁 ....。不過,感覺亞仔都返得幾開心,佢仲話識咗好多朋友仔添 ...

我見其他 P1 班話 1 至 15 學號一星期有两日唔係 PE 堂
都要 ...

你好呀!我囡囡淨係話過Arts 堂要帶膠水、交剪、木顏色,冇話要買粉彩筆同畫墊喎!等我再問吓佢先,而佢都話老師冇講幾時著 PE 衫,所以我打算照返時間表星期五PE 堂先著。

原帖由 maywon 於 08-9-9 21:29 發表

My daugther is 1B student, today I got the note for the visual art :

1. one big t-shirt
2. oil pastel
3. desk cover
4. arm cover
5. wet towel
6. scissors
7. glue
8. art bag

今日1D班冇呢張notice呀! 但呀女話老師原來有講過帶呢啲嘢,重話要帶之前會再派通告,唔知佢地會唔會係遲啲先派呢?

原帖由 Yungmama 於 08-9-9 22:18 發表

今日1D班冇呢張notice呀! 但呀女話老師原來有講過帶呢啲嘢,重話要帶之前會再派通告,唔知佢地會唔會係遲啲先派呢?

I check the daugther Student Handbook, the Visual Art notice is clipped in her handbook on 9 Sept already. So I do not think teacher will provide this notice again

有沒有1D 家長知道下星期一中文科默書內容
Thks