用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2008/09 K1編班
go

2008/09 K1編班 [複製鏈接]

之前個編班POST唔見左, 等我整返, 大家繼續填啦! 仲可以係度一齊傾下~

上午班
K1A
1. RMN (囝囝)

K1B
1. 小黑咪 (囝囝)
2. 傻妹子 (囡囡)

K1D
1. 芳芳 (囝囝)
2. otomum (囝囝)
3. Normama (囝囝)

下午班
K1E
1. 我心不死 (囝囝)

K1F
1. Y's (囡囡)
2. lukluk213 (囡囡)
3. happyyan921 (囝囝)
4. sukiwk(囝囝)

K1G
1. angiebb(囡囡)
2. Tai626 (囝囝)

K1H
1. HelloKitty (囝囝)

0    0    0    0

2008/09 K1編班

之前個編班POST唔見左, 等我整返, 大家繼續填啦! 仲可以係度一齊傾下~

上午班
K1B
1. 小黑咪 (囝囝)
2. 傻妹子 (囡囡)

K1D
1. 芳芳 (囝囝)

下午班
K1E

K1F
1. Y's (囡囡)
2. lukluk213 (囡囡)
3. happyyan921 (囝囝)
4. sukiwk (囝囝)

K1G
1. angiebb(囡囡)

K1H
1. HelloKitty (囝囝)

原帖由 Y's 於 08-9-3 15:58 發表

上午班
K1B
1. 小黑咪 (囝囝)
2. 傻妹子 (囡囡)

K1D
1. 芳芳 (囝囝)

下午班
K1E

K1F
1. Y's (囡囡)
2. lukluk213 (囡 ...

hi sukiwk,

你囝囝都係K.1F呀!
佢習慣左返學未呀?
我囡囡日日返學返黎都話好開心呀!

新來報到,大家多多指教﹗
我仔仔係讀K.1 D班。

Hi Y's,
Nice to meet u.
我亞仔一向都有返開學, 所以對佢無難度, 佢都好開心.
歐老師好好人, 對小朋友都好細心, 因為前天阿仔整親個咀, 昨天老師即刻打比我了解情況.

原帖由 Y's 於 08-9-4 11:11 發表
hi sukiwk,

你囝囝都係K.1F呀!
佢習慣左返學未呀?

Hi,

我囝囝係K1D, Sorry, 我唔識加上去! 

原帖由 Y's 於 08-9-3 15:58 發表

上午班
K1B
1. 小黑咪 (囝囝)
2. 傻妹子 (囡囡)

K1D
1. 芳芳 (囝囝)
2. otomum (囝囝)

下午班
K1E

K1F
1. Y's (囡囡)
...

hi sukiwk,

我囡囡都係返開學, 所以完全無問題仲好happy~
你囝囝點解整親呀?
尋日我都收到歐老師電話講返囡囡呢兩日返學ge情況喇~
你囝囝返屋企有無講返學玩咩呀?我阿囡淨係講食野...

原帖由 sukiwk 於 08-9-4 17:26 發表
Hi Y's,
Nice to meet u.
我亞仔一向都有返開學, 所以對佢無難度, 佢都好開心.
歐老師好好人, 對小朋友都好細心, 因為前天阿仔整親個咀, 昨天老師即刻打比我了解情況.

...

hi normama,

加左喇, 係第1個post度~

原帖由 Normama 於 08-9-4 23:36 發表
Hi,

我囝囝係K1D, Sorry, 我唔識加上去! 

Hi sukiwk & Y's,
我囡囡都係K.1F呀!佢搭校車返學, 都好適應, 區老師今天致電我談及囡囡情況, 我都好開心她能適應新學校生活!!!

原帖由 Y's 於 08-9-4 11:11 發表
hi sukiwk,

你囝囝都係K.1F呀!
佢習慣左返學未呀?

新來報到﹗
我仔仔係讀K.1 G班。
(2005-12-7)

阿婆同佢出街, 係都唔比人扡手, 又要走owr, 點知, 跌底lor!!!
哈哈, 我個衰仔只你投訴話佢隔離位女同學仔成人整到佢wor, 比佢激死.
另外阿仔今日唔返學la, 佢今早好似有少少發燒(99.1), 比佢休閒下la, 佢都不知幾高興

原帖由 Y's 於 08-9-5 12:19 發表
hi sukiwk,

我囡囡都係返開學, 所以完全無問題仲好happy~
你囝囝點解整親呀?
尋日我都收到歐老師電話講返囡囡呢兩日返學ge情況喇~
你囝囝返屋企有無講返學玩咩呀?我阿囡淨係講食野...

...

nice to meet you all
你地同唔同小朋友去賣祺?

原帖由 lukluk213 於 08-9-5 18:17 發表
Hi sukiwk & Y's,
我囡囡都係K.1F呀!佢搭校車返學, 都好適應, 區老師今天致電我談及囡囡情況, 我都好開心她能適應新學校生活!!!

Hi, I'm a new comer. My son (K1A) ~ nice to meet u all !
Last year my son was a N1 student in another kindergarten, everyday he told me a lot about his schoolife and songs. Now in this school K1, when I ask him he just tell me about his tea and snack, rare about his teachers and activities. I'm worry whether he is suitable to this school??
Richard Matthew Nina

sukiwk,

e......尋日阿囡隔望個同學仔又係無返學喎~
唔通咁"q"佢兩個係坐埋一齊ge, 你囝囝個名有無個"晟"字ga?
你囝囝今日好返晒未呀?

原帖由 sukiwk 於 08-9-8 11:04 發表
阿婆同佢出街, 係都唔比人扡手, 又要走owr, 點知, 跌底lor!!!
哈哈, 我個衰仔只你投訴話佢隔離位女同學仔成人整到佢wor, 比佢激死.
另外阿仔今日唔返學la, 佢今早好似有少少發燒(99.1), 比佢休閒下la, 佢都不知幾高 ...

應該唔會喇~~

原帖由 sukiwk 於 08-9-8 11:05 發表
nice to meet you all
你地同唔同小朋友去賣祺?

Hi RMN,

其實可能係你囝囝轉左新環境未習慣, 而家仲係觀察階段, 咁你囝囝返學開心嗎? 會唔會抗拒返學呀? 或者比少少時間佢習慣下先啦!
我囡囡都淨係講返學開心, 都無講係學校做D乜, 食咩茶點都無講, 要我問先講, 但係佢就每日都好想去返學~

原帖由 RMN 於 08-9-8 18:43 發表
Hi, I'm a new comer. My son (K1A) ~ nice to meet u all !
Last year my son was a N1 student in another kindergarten, everyday he told me a lot about his schoolife and songs. Now in this school K1, whe ...

Homework

Hi Y's,
Thanks for your reply! Today after school  when I ask my son  " are u happy ~ he said yes." I think we really need to wait & see.
Today I phone to K1A Ms. Lee about that pink booklet...... when will we need to complete the homework? she call back so quick and said : next week and she will collect the pink book and homework before 26.9.2008
Richard Matthew Nina

拍攝學生相

各位媽媽:
           請問支票抬頭寫甚麼呢? 是否寫: 傑信專業攝影公司?

原帖由 lukluk213 於 08-9-9 20:44 發表
各位媽媽:
           請問支票抬頭寫甚麼呢? 是否寫: 傑信專業攝影公司?

我問過老師, 老師話係收cash喎.
‹ 上一主題|下一主題